Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Een in eer herstelde burgerwoning

  BE   21 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Een in eer herstelde burgerwoning
Een oude woning in de stad opwaarderen, nieuw leven inblazen, maar vooral maximaal benutten. De restauratie van deze charmante burgerwoning in Oostende is een project waar we de restauratie van oude bestaande elementen konden combineren met de inbreng van enkele uitgesproken, vernieuwende elementen. Zo werd de voorgevel in ere hersteld én werd de achtergevel een moderne realisatie anno 2017.

U kunt dit inbreidingsproject in Oostende bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Een rijwoning in een stedelijk weefsel heeft zo zijn beperkingen. Alle ruimtes dienen optimaal benut te worden. Ook de buitenruimte. De samengang tussen binnen en buiten was dan ook een belangrijk uitgangspunt van het ontwerp. De stadstuin werd opgenomen in het ontwerp én de glazen achtergevel geniet ervan met volle teugen.
Lichten en zichten wisselen elkaar af.
Ook een dakterras werd geïntegreerd om ook van het zuiderse licht op een private manier te kunnen genieten.

Architect: architectenvennootschap Charlotte Pattyn

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo