Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Een witte monoliet vol van perforaties

  BE   14 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Een witte monoliet vol van perforaties
Fotograaf: Edward Van Loocke
De bestaande woning en de bestaande muren werden ruimtelijk uitgezuiverd en helemaal opgenomen in het nieuwe woningvolume. De op het eerste zicht willekeurige gevelperforaties zijn zodanig gekozen dat de gehele omgeving van binnenuit zichtbaar is, en bewust gekaderd wordt door de ramen. Het principe werkt als een bladerdak in een bos, waar je de wolkenhemel door de gaten in de boomkruinen volledig kan bekijken, maar waaronder je toch geborgen zit.
U kunt deze vrijstaande woning in Brasschaat bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Deze gevel geeft m.a.w. een grote openheid op de omgeving en een effect van ruimtelijkheid, maar tegelijk geeft hij een degelijke privatisering. Deze woning heeft in alle richtingen en op verschillende hoogtes doorkzichten, wat onverwachte effecten oplevert.

Het zuivere volumeaspect van deze woning wordt versterkt door de fijne en bijzondere detaillering van de ramen, de dakranden en ook door de diepe plaatsing van de ramen in de gevel. De niet gesteunde overkragingen van de oversteken over carport en over het overdekte terras, versterken deze uitstraling.

Architect: TEEMA architecten bvba

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo