Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Afbraak en herbouw in Oostrozebeke

  BE   13 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Afbraak en herbouw in Oostrozebeke
Fotograaf: Niels Haelewyn - Marcel Van Coile
De woning vervangt een voormalige hoeve die in de lengte parallel met de straat stond. In het kader van levenslang wonen zijn alle functies ondergebracht op het gelijkvloers. De volledige verdieping, in het gevelbeeld duidelijk geaccentueerd, werd gereserveerd voor de 4 kinderen. Tegelijk overwelft deze de carport en inkom. De gesloten voorgevel contrasteert met de open tuingevel die het landschap tot in de woning brengt, een absolute wens van de klant. U kunt deze bijzondere woning in Oostrozebeke bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Het concept speelt sterk in op de wisselende bezetting, die varieert van 2 tot 6 personen. Het verenigen van het uitgebreid programma met een bescheiden maar realistisch budget zonder in te boeten aan kwaliteit van ruimte, materialen, beleving en functionaliteit, was een must. Dit zorgde voor enkele speciale ontwerpkeuzes. De frappantste, waar de opdrachtgevers en ook de kinderen zich direct in konden vinden, is de grote gemeenschappelijke ruimte op het 1ste waar kleine individuele slaapnissen van de kinderen en hun badkamer op uitgeven.

Architect: Geert Haelewyn Architectenbureau BVBA

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo