Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande woning in Bierbeek

  BE   12 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande woning in Bierbeek
Fotograaf: Yannick Milpas
Naast de invulling van een concreet bouwprogramma waren het vooral de omgevingsfactoren die het ontwerp mee bepaalden; veel aandacht voor de achterliggende velden en weides enerzijds, visuele en akoestische scheiding van de spoorweg wat verderop anderzijds. U kunt deze vrijstaande woning in Bierbeek bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Die afscheiding resulteerde rechtstreeks in de relatief gesloten voor- en rechter zijgevel. Desalniettemin werd dit een zeer open ééngezinswoning -zowel in het horizontale als in het verticale vlak- zonder de privacy in het gedrang te brengen. De scheiding openbaar-privé is overduidelijk doch ook in het open grondplan kreeg elke ruimte, elke functie een welomschreven plaats met de nodige privacy. Contact leggen in deze woning is erg makkelijk, zich even terugtrekken niet moeilijker. Ondanks geënt op het achterliggende landschap sluit de woning zich niet volledig af van de straat, getuige daarvan het voorgevelbrede raam op de eerste verdieping. De woning combineert een eenvoudige geometrie met een functioneel woonkarakter, zij het met een authentieke knipoog.

Architect: Blanco Architecten
Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo