Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Verdichtingsproject in Gent

  BE   11 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Verdichtingsproject in Gent
Fotograaf: Dennis De Smet
Deze nieuwe stadswoning in een Gentse buitenwijk gaat een verrijkende relatie aan met zijn omgeving. De genereuze voor- en achtergevel treden in dialoog met de straat door de verschillende buitenplekken, ontstaan door het gevelvlak deels terug te trekken. Hiermee ontstaat een boeiend spel van positieve en negatieve ruimtes. U kunt dit verdichtingsproject in Sint-Amandsberg bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Ontworpen als een doorzonwoning, worden de verschillende leefruimtes ook verticaal met elkaar verbonden door vides en lichtstraten. Het verticale/gestapelde wonen wordt daardoor als ruimtelijk bevrijdend ervaren.

De gevelbekleding speelt in maar onwaarschijnlijke bebouwing van het nabijgelegen perceel. De wachtgevel wordt voorzien in een materialisatie die wordt doorgetrokken over het dakvolume. Zo ontstaat er een uiterlijk uniforme uitstraling die de wachtgevel ad hoc integreert binnen de stedelijke context. Ongeacht of er in een later stadium nog tegenaan zal worden gebouwd. De blinde wachtgevel wordt op deze manier een verrijking voor het straatbeeld.

Architect: GRAUX & BAEYENS architecten

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo