Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Halfopen woning in Moerbeke-Waas

  BE   19 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Halfopen woning in Moerbeke-Waas
Deze gezinswoning is gelegen tussen een rustige dorpsstraat en de achterliggende vaart. Het betrof een honderdjarig pand met een rijke geschiedenis dat omgevormd moest worden tot hedendaags comfortabele woning. Naast het pand bevindt zich een erfdienstbaar steegje waardoor de woning in feite halfopen is.
U kunt deze woning in Moerbeke-Waas bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Vanaf de straatzijde omvat het nieuwe gelijkvloers enkel de inkompartij en de garage. Alle leefruimtes zijn zuidelijk gelegen en werden volledig opengewerkt naar de tuin toe en op het water gericht.
Op de verdieping bevinden zich de slaapvertrekken, de kinderen kijken door de kamer hoge ramen naar het dorp terwijl de grote slaapkamer en de badkamer op het achtergelegen natuurgebied uitgeven.

Een voorliefde van de bouwheer voor de Case Study Houses en een sober materiaalgebruik zorgde ervoor dat het concept van de woning wordt gedragen door een metalen structuur van liggers en kolommen die zowel binnen als buiten werden doorgetrokken en voor een continu lijnenspel zorgen.

Architect: Architectenbureau Lieven Spiessens

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo