MHMA: Renovatie van grote patriciërswoning

  BE   1 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Renovatie van grote patriciërswoning
Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 26 en 27 september 2015 kunt u deze bijzondere woning in Antwerpen bezichtigen. Een grote, als bureelruimte en werkplaats uitgeleefde patriciërswoning, is geheel gerenoveerd en aangepast naar een ruime stadswoning op het gelijkvloers, en een koetshuis als bureelruimte in de grote tuin.
De drie verdiepingen zijn telkens omgevormd tot drie ruime stijlvolle appartementen.

De doorgedreven renovatie is een mooie combinatie van een waardevol klassiek voorgebouw met een moderne open achterzijde over verschillende verdiepingen. De slaapkamers bevinden zich deels onder het tuinniveau en in de hoge open leefruimte is een werkduplex met glazen vloer gehangen.

De vroeger geheel volgebouwde tuin is terug vrijgemaakt en is nu een groene oase in de stad, met speelgras, een moestuin, een kippenren en een biologische zwemvijver.
Het oude koetshuis dat na renovatie gedurende de overige verbouwingswerken als tijdelijk woonst diende is nu in gebruik als bureelruimte voor het architectenbureau van A3BW.

Architect: Bruno Adriaenssens

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo