Architectuur

170 richtingaanwijzers op weg naar je droomhuis

170 richtingaanwijzers op weg naar je droomhuis
Studio 59 – foto F. Vercruysse
Op weg naar uw droomwoning? Laat u dan in de juiste richting wijzen. Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan u 170 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. U doet er een flinke dosis inspiratie op in een reeks woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Bovendien krijgt u een unieke kans om te peilen naar de ervaringen van de bewoners en kennis te maken met een architect.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, is over de jaren heen uitgegroeid tot dé gelegenheid om bijzondere woningen te bezoeken en kennis te maken met de architect achter het project. Jaarlijks vinden tal van toekomstige bouwheren de weg naar een vakbekwaam ontwerper. Een architect is per slot van rekening onmisbaar in een vlot lopend bouwproces.

Laat u dus informeren én inspireren. Zowel architecten als bouwheren ontvangen u graag op zaterdag 26 en zondag 27 september van 14u tot 18u.

Stam Architecten –Coby Manders en Julie Delanoye
Stam Architecten –Coby Manders en Julie Delanoye
foto: Ian Segal


De projecten en inspiratieroutes

Specifieke aandacht gaat dit jaar naar het creatief en verstandig omspringen met ruimte. Vlaanderen verstedelijkt immers aan een snel tempo. Ruimte wordt schaars, de onbebouwde oppervlakte slinkt en de noodzaak om compacter te gaan wonen, wordt steeds prangender. De organisatie wil bouwheren graag doen nadenken over de rol die ook zij hierin kunnen spelen.
Een gesprek met een architect kan voor potentiële bouwheren zorgen voor opheldering en het antwoord bieden op vele vragen. Want wat is de juiste aanpak om het rendement van de ingenomen ruimte bij een specifiek project te maximaliseren?

Voor wie graag op sleeptouw genomen wordt rond een bepaald thema stippelde de organisatie enkele inspiratieroutes uit. Daarnaast kan u op de website ook een selectie maken op basis van uw eigen voorkeur.
Zo kan u op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie en compact wonen: Mijn Huis Mijn Architect biedt een staalkaart van de architecturale innovaties die vandaag de toon zetten.
Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan u raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2015' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerige en geïllustreerde beschrijving van de woonprojecten, werpt het ook een blik op de rol van de architect in het algemeen, het nieuwe wonen, architectuur en stedelijke verdichting. Het inspiratieboek is een goede handleding om uw bezoek aan het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect gepast voor te bereiden. Maar ook voor niet-bezoekers is het boek een inspirerende must have.

Het inspiratieboek is vanaf vrijdag 28 augustus voor 7,50 euro verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en bij de betere boekhandelaar.

Mobiele website

De 170 bijzondere woningen zijn gratis te bezoeken, maar het is wel noodzakelijk om u vooraf te registreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Eens geregistreerd, krijg u met uw smartphone ook toegang tot de mobiele website. Dat is een afgeslankte versie van het 'inspiratieboek' en uitermate handig om bij de hand te houden tijdens het bezoek. Verder kan u er ook de inspiratieroutes raadplegen.

Architect Christophe Baetens
Architect Christophe Baetens
foto: Christophe Baetens


Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect praktisch


Datum: zaterdag 26 en zondag 27 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen en Brussel
Initiatiefnemer: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vindt u in het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’ of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. U dient u wel op voorhand te registeren op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.
Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.

Ook interessant