Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: sfeervol wit in de stad

  BE   15 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: sfeervol wit in de stad
Een hedendaagse stadswoning, een voorgevel met een gesloten karakter, die zich binnenin verrassend opent naar de tuin toe. Deze woning in Hasselt is te bezichtigen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. De ruggengraat van de woning wordt gevormd door wandkasten aan de gesloten zijgevels en een centrale trap-kern, waarrond de verschillende ruimtes van de woning zich plooien. De trap-kern zorgt voor de verbinding van de verschillende verdiepingen, maar doet tevens dienst als scheiding tussen naast elkaar liggende ruimtes.

Hoewel dit trapvolume centraal staat, werd er toch een open plan bekomen. Tussendeuren werden mee verwerkt in de kastenwanden, waardoor het open plan maximaal tot zijn recht komt, maar waardoor tevens privacy kan gecreëerd worden wanneer het gewenst is. De interactie tussen binnen en buiten, tussen interieur en architectuur, is sterk doorgetrokken.

Er werd gekozen voor een ‘wit’ palet, maar aangevuld met donker gebeitste eikfineer-accenten en aandacht voor verlichting, werd er een strak én sfeervol interieur gecreëerd.

Het architectenkantoor: Architect Bettina Luyten

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo