Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Woning met poolhouse in Assebroek

  BE   11 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Woning met poolhouse in Assebroek
Deze nieuwbouwwoning is gelegen op een perceel waar een verspringing in de straat zit. De woning sluit aan bij de bouwlijn van de ene buur, en verspringt met de voortuin naar de bouwlijn van de andere buur. Door deze verspringing wordt een mooie overgang gecreëerd die passend is binnen het gabariet van de straat. U kunt deze woning in Assebroek bezichtigen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015.

De woning wordt volledig onderkelderd om een ondergrondse garage en enkele dienstruimtes te creëren. Hierdoor komt het niveau van de leefruimte 1 meter boven de tuin te liggen, voorzien van een verhoogd terras. De hellende daken worden voor het geheel van de woning evenwijdig geplaatst t.o.v. de straat.

Voor de materialen wordt geopteerd voor een sokkel in zichtbeton, alle wanden in parement en de dakbedekking met tegelpannen.
Alle leefruimtes verspringen t.o.v. elkaar, maar blijven visueel gelinkt, en volop betrokken op de tuin met zwembad en poolhouse.

Architect: Architectuuratelier Dertien12

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo