Architectuur

MHMA: Moderne BEN-woning in As

MHMA: Moderne BEN-woning in As
Eenvoud, strakke lijnen, veel natuurlijk licht. Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 26 en 27 september 2015 kunt u deze bijzondere woning in As bezichtigen. Een woning die een relatie aangaat met de omgeving door de specifieke in- en uitzichten. De grens tussen binnen en buiten wordt aan tuinzijde vaag gehouden. De achterliggende natuur kleurt het interieur. Elders wordt de grens bewust gelegd. Het contrast tussen de lichte open en massieve gesloten delen werd in de architecturale vormentaal en materiaalgebruik uitgespeeld. Vides accentueren de 3de dimensie. De ervaring van de beweging van de zon tot diep in de ondergrondse ruimten, versterkt de verankering in de omgeving. Principes van levenslang wonen werden toegepast.

De bovenste verdieping kan worden afgesplitst. De mogelijkheid tot plaatsing van een lift werd voorzien. Wegneembare wanden op sommige plaatsen vergroten de aanpasbaarheid aan evoluerende behoeften. De ondergrondse ruimten behoren tot de leefruimte. Deze BEN-woning wordt verwarmd met een geothermische warmtepomp met diepteboring. Fotovoltaïsche zonnepanelen compenseren het elektrisch verbruik.

Architect: Ontwerpburo ARCHEDEA

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant