Mijn Huis Mijn Architect

27.000 bezoekers voor Mijn Huis Mijn Architect

  BE   29 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
27.000 bezoekers voor Mijn Huis Mijn Architect
Toekomstige bouwers en verbouwers zijn er afgelopen weekend weer massaal op uit getrokken voor de 15de editie van Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Het openhuizenweekend bracht 27.000 bezoekers op de been. In de aanloop naar het evenement peilde de organisatie naar het ambitieniveau van bouwheren op het vlak van energiezuinig bouwen. Uit de enquête blijkt dat bouwheren de lat best hoog durven leggen.

Naar jaarlijkse gewoonte leverde Mijn Huis Mijn Architect met 150 woningen een staalkaart van de moderne architectuur in Vlaanderen. Een initiatief dat door 27.000 bezoekers werd gesmaakt. Een onmisbare schakel in het bouwproces en de bouwprofessional bij uitstek is immers de architect. Net daarom nam de Orde van Architecten – Vlaamse Raad al voor de vijftiende keer dit initiatief.

Het Openhuizenweekend biedt het brede publiek de mogelijkheid kennis te maken met de vakbekwaamheden van architecten. Het vormt daarnaast een uitgelezen moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners. Architect en bouwheer waren dan ook op iedere locatie aanwezig om alle vraagtekens weg te werken bij het nieuwsgierige (ver)bouwpubliek.

Het evenement richtte deze editie de schijnwerpers op energiezuinig bouwen. Een brandend actueel onderwerp met het oog op de nieuwe energieprestatieregelgeving, die vanaf volgend jaar ook van kracht wordt voor renovatieprojecten. En sinds begin dit jaar ligt de lat ook voor nieuwbouw woningen hoger. Elke nieuwe woning in Vlaanderen moet sindsdien immers een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen.

Mijn Huis Mijn Architect

Inspiratieboek

Wie de kans heeft gemist om de deelnemende woningen te bezoeken, kan altijd nog terecht op de website of bij de betere krantenwinkel of de Standaard Boekhandel waar het inspiratieboek met alle projecten en tal van tips te koop is voor 4,95 euro.
Zie www.mijnhuismijnarchitect.com


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo