Meer dan 150 richtingaanwijzers op weg naar je droomhuis

  BE   22 juli 2014 Bron: NAV
Meer dan 150 richtingaanwijzers op weg naar je droomhuis
Luc Roymans
Op weg naar je droomhuis? Laat je dan de juiste richting wijzen. Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan je 150 woningen bezoeken in Vlaanderen. Je doet er een flinke dosis inspiratie op in een rist woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Bovendien krijg je een unieke kans om te peilen naar de ervaringen van de bewoners, en kennis te maken met een architect.

Mijn Huis Mijn Architect blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Het openhuizenweekend, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, is in al die jaren uitgegroeid tot dé gelegenheid om architecturale pareltjes te bezoeken en kennis te maken met de architect achter het project. Jaarlijks vinden op die manier tal van toekomstige bouwheren hun weg naar een vakbekwaam ontwerper. Die architect is immers onmisbaar in een vlot lopend bouwproces.

Laat je dus inspireren en informeren. De architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 27 en zondag 28 september en dit van 14u tot 18u.

De projecten en inspiratieroutes

Luc Roymans
Specifieke aandacht gaat dit jaar naar hernieuwbare energie. Dat is bij nieuwbouw immers sinds 1 januari 2014 een verplichting. Gesprekken met architecten kunnen jou als potentiële bouwheer verhelderende antwoorden bieden op eventuele vragen. Want wat is de juiste aanpak om dit in jouw droomproject te integreren?

Voor wie graag op sleeptouw genomen wordt rond een bepaald thema, stippelde de organisatie enkele inspiratieroutes uit. Daarnaast kan je op de website ook een selectie maken op basis van je eigen voorkeur. Zo kan je op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie, compact wonen,… Mijn Huis Mijn Architect biedt een staalkaart van de architecturale innovatie die vandaag de toon zet.

Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan je raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2014' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerige en geïllustreerde beschrijving van de woonprojecten, maakt het je ook wijzer in onderwerpen als de rol van de architect in het algemeen, financiering, hernieuwbare energie, stedelijk (ver)bouwen… Om jouw bezoek aan het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect ter dege te kunnen voorbereiden, is het inspiratieboek een goede handleiding. Maar ook voor anderen is het boek een inspirerende must have…

Architectenbureau
Stijn Creten
Het inspiratieboek is vanaf 29 augustus voor 4,95 euro verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en de betere boekhandels.

Mobiele website

De 150 architecturale parels zijn gratis te bezoeken, maar het is wel noodzakelijk om vooraf te registreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Eens geregistreerd, krijg je met je smartphone ook toegang tot de mobiele website. Dat is een afgeslankte versie van het 'inspiratieboek' en uitermate handig om bij de hand te houden tijdens het bezoek. Verder kan je er ook de inspiratieroutes raadplegen.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect praktisch

Datum: zaterdag 27 en zondag 28 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen
Initiatiefnemer: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’ of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Je dient je wel op voorhand te registeren op de website.
Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo