Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect schenkt ook aandacht aan energiezuinig bouwen

  BE   27 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect schenkt ook aandacht aan energiezuinig bouwen
JR-architecten - Nieuwbouw
Dit weekend vindt de veertiende editie plaats van Mijn Huis Mijn Architect. Tussen 14 en 18 uur openen meer dan 160 inspirerende woningen in Vlaanderen en Brussel hun deuren. Mijn Huis Mijn Architect creëert hét moment bij uitstek om te peilen naar de ervaringen van de bewoners, en kennis te maken met een architect. Naast het centraal thema budgetvriendelijk en betaalbaar bouwen, zijn er ook heel wat energiezuinige woningen te bezichtigen.

Energiezuinig en comfortabel wonen

Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen. Een regel die ook geldt voor ingrijpende renovaties. Om aan deze eis te voldoen, kan de bouwheer bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler installeren. Toekomstige (ver)bouwers mogen zich ook verwachten aan strengere E-peil-eisen en isolatie-eisen.

Mijn Huis Mijn Architect biedt het grote publiek alvast de gelegenheid om in elke provincie tal van lage-energiewoningen en passiefhuizen te bezoeken. Op iedere locatie verneemt u van de architect alle nuttige tips voor een slimme aanpak van de EPB-regelgeving. Op deze manier kijkt het openhuizenweekend dus verder dan de reeks verplichtingen die de wetgeving met zich meebrengt. De klemtoon ligt op de brede waaier aan mogelijkheden om energiezuinig en comfortabel te wonen. Het inzicht van een architect kan hierbij het verschil maken. Wie de juiste ingrepen uitvoert, verdient deze investering bovendien op termijn terug.

Het openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’ praktisch

Datum: zaterdag 28 en zondag 29 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen & Brussel
Initiatief: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in het inspiratieboek of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Je dient je wel op voorhand te registeren op de website.
Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo