Mijn Huis Mijn Architect

Inspiratieproject: Panoramisch uitzicht aan de Markrivier

  BE   25 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Inspiratieproject: Panoramisch uitzicht aan de Markrivier
In Antwerpen zijn tijdens Mijn Huis Mijn Architect 34 projecten te bezichtigen. We stellen alvast een opmerkelijk project uit Hoogstraten aan u voor. De oever van de Markrivier vormt een prachtig uitzicht op een heerlijk stukje Noorderkempen. Een droomlocatie voor een woning. Maar wat als het perceel sterk afdaalt naar de oever en ophoging geen optie is? Sara Van Den Bergh en Luk Vorsselmans van LV-architecten kwamen met een oplossing voor de dag.

Architect Luk Vorsselmans: “Er werd optimaal gebruik gemaakt van het niveauverschil, vooraan heeft de woning 2 bovengrondse bouwlagen, achteraan wordt de kelder mee leefruimte. Het gelijkvloerse niveau vooraan wordt achteraan doorgetrokken in een zwevend volume over de helling. Zo wordt op het kelderniveau achteraan een intieme zithoek gecreëerd met overdekt terras.”

Het resultaat is een uitstekende relatie tussen binnen en buiten. De opdrachtgevers gingen bij Luk Vorsselmans aankloppen op basis van een vorige editie van Mijn Huis Mijn Architect. Zij hebben de aanpak geen moment beklaagd.

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Antwerpen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013 op 28 en 29 september 2013. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo