Mijn Huis Mijn Architect

Inspiratieproject: Couleur locale in Vlaams-Brabant

  BE   25 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Inspiratieproject: Couleur locale in Vlaams-Brabant
In Kapelle-op-den-Bos vormt een houten sculptuur in het groen de ideale locatie om dromen tot kunst te kneden. De atelierwoning, oorspronkelijk een chalet opgetrokken als een soort achterbouw, zit verborgen achter een woning langs de straatzijde. De ligging is uniek: een eiland van rust en anonimiteit. Voor de verbouwing gingen de opdrachtgevers in zee met Crepain Binst Architecture. Zij levereden een lage-energiewoning af met een strakke hedendaagse architectuur, een open leefruimte en een optimaal contact met de natuur.

Architect Luc Binst: “Door het aftasten, en het opzoeken van de natuur vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De woning wordt één met zijn omgeving. De gesloten geveldelen werden uitgewerkt in een donkere verticale houten beplanking, de voorziene voordeur en slaapkamervensters werden hierin ook onzichtbaar weggewerkt. Aan elk van de doorboringen van de passieve schil werd een materiaal of kleur toegekend die de zones afbakent en waardoor verschillende sferen worden gecreëerd binnen deze schil. Zo fungeert de blauwe box als lees- en televisiehoek, de gele als thuiskantoor en de grijze als atelier.”

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Vlaams-Brabant tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013 op 28 en 29 september 2013. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo