Mijn Huis Mijn Architect

Inspiratieproject: Onder de Hanenbalken in Oost-Vlaanderen

  BE   25 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect Verstuur
Inspiratieproject: Onder de Hanenbalken in Oost-Vlaanderen
Wie denkt dat een landelijk karakter niet te verenigen valt met een moderne architecturale stijl, heeft het bij het verkeerde eind. Lies Boelaert en Koen De Vuyst, een jong architectenduo uit Herzele, leveren het bewijs. Zij namen een zonevreemd gelegen vierkantshoeve onder handen en renoveerden het pand tot een eengezinswoning met beroepspraktijk. Een doordachte positionering van ruimtes leidde ertoe dat de indeling van de woning grotendeels behouden kon blijven. Een aangrenzende stal doet dienst als leefruimte, waarbij een wit stalen constructie geïntegreerd werd, maar de uitwendige charme behouden bleef. Ze hadden bovendien de ambitie om er een lage energiewoning van te maken.

Architect Lies Boelaert: “Een warmtepomp, systeem D, luchtdichtingsfolies en de nodige isolatie werden aangewend om van deze vierkantshoeve een lage-energiewoning te maken. Daarbij werd het woonhuis ingepakt met een bekleding uit onbehandelde padouk, een materiaal dat naadloos aansluit bij het landelijke karakter van de stallingen, maar door zijn fijne vormgeving en de snedige raamindeling toch voor een hedendaagse aanblik zorgt.”

Deze woning is het inspiratieproject van de provincie Oost-Vlaanderen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2013 op 28 en 29 september 2013. Alle informatie hierover vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo