Mijn Huis Mijn Architect

160 woningen te bezoeken tijdens Mijn Huis Mijn Architect

  BE   17 juli 2013 Bron: NAV
160 woningen te bezoeken tijdens Mijn Huis Mijn Architect
Architect Boelaert Lies
Voor elk wat huis…Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kunnen kandidaat-(ver)bouwers 160 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. Het evenement is meer dan alleen maar een openhuizenweekend. Niet alleen kan je er inspiratie opdoen in een rist woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Het is ook hét moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners, en kennis te maken met een architect.

Een onmisbare schakel in het bouwproces en de bouwprofessional bij uitstek is immers de architect. Net daarom neemt de Orde van Architecten – Vlaamse Raad al voor de veertiende keer dit initiatief. Laat je dus inspireren en informeren. De architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 28 en zondag 29 september en dit van 14u tot 18u.

De projecten en inspiratieroutes

Specifieke aandacht gaat dit jaar naar betaalbaar wonen en budgetvriendelijke oplossingen. En voor wie graag op sleeptouw genomen wordt rond een bepaald thema, stippelde de organisatie enkele inspiratieroutes uit. Daarnaast kan je op de website ook een selectie maken op basis van uw eigen voorkeur. Zo kan je op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie, compact wonen,… Mijn Huis Mijn Architect biedt een staalkaart van de architecturale innovatie die vandaag de toon zet.
Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan je raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.


Crepain Binst Architecture

Projecten per provincie:
Antwerpen: 35
Brussel: 2
Limburg: 14
Oost-Vlaanderen: 41
Vlaams-Brabant: 44
West-Vlaanderen: 20

Mobiele website

De 160 architecturale parels zijn gratis te bezoeken, maar het is wel noodzakelijk om vooraf te registreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Eens geregistreerd, krijg je met je smartphone ook toegang tot de mobiele website. Dat is een afgeslankte versie van het 'inspiratieboek' en uitermate handig om bij de hand te houden tijdens het bezoek. Verder kan je er ook de inspiratieroutes raadplegen.

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2013' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerige en geďllustreerde beschrijving van de woonprojecten, maakt het je ook wijzer in onderwerpen als de rol van de architect in het algemeen, financiering, EPB en duurzaamheid, nieuwe woonvormen… Om jouw bezoek aan het openhuizenweekend 'Mijn Huis Mijn Architect' ter dege te kunnen voorbereiden, is het inspiratieboek een goede handleiding. Maar ook voor anderen is het boek een inspirerende must have…

Het inspiratieboek is vanaf 31 augustus voor 7,5 euro verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en de betere boekhandels

Het openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’ praktisch

Datum: zaterdag 28 en zondag 29 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen & Brussel
Initiatief: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in het inspiratieboek of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Je dient je wel op voorhand te registeren op de website.
Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo