Mijn Huis Mijn Architect

28.000 bezoekers voor 14de editie Mijn Huis Mijn Architect

  BE   30 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
28.000 bezoekers voor 14de editie Mijn Huis Mijn Architect
Afgelopen weekend trokken toekomstige bouwers en verbouwers er weer massaal op uit voor de 14de editie van Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Het openhuizenweekend bracht 28.000 bezoekers op de been. Zij kregen dit jaar 160 inspirerende woningen voorgeschoteld in Vlaanderen en Brussel. Opvallend veel vragen aan de architecten en de eigenaars gingen over energiezuinigheid.

Naar jaarlijkse gewoonte leverde Mijn Huis Mijn Architect met 160 woningen een staalkaart van de moderne architectuur in Vlaanderen en Brussel. Een initiatief dat door 28.000 bezoekers werd gesmaakt. Een onmisbare schakel in het bouwproces en de bouwprofessional bij uitstek is immers de architect. Net daarom nam de Orde van Architecten – Vlaamse Raad al voor de veertiende keer dit initiatief. Het Openhuizenweekend biedt het brede publiek de mogelijkheid kennis te maken met de vakbekwaamheden van architecten. Het vormt daarnaast een uitgelezen moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners. Architect en bouwheer waren dan ook op iedere locatie aanwezig om alle vraagtekens weg te werken bij het nieuwsgierige (ver)bouwpubliek.Het evenement richtte deze editie de schijnwerpers op budgetvriendelijk wonen. Een thema dat vooral gesmaakt werd bij de jongere aanwezigen. De bezoekers toonden ook veel interesse voor de energetische ingrepen die werden verricht bij tal van deelnemende projecten. Een brandend actueel onderwerp met het oog op de nieuwe energieprestatieregelgeving. Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning in Vlaanderen immers een minimumhoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen.Inspiratieboek

Wie de kans heeft gemist om de deelnemende woningen te bezoeken, kan altijd nog terecht op de website www.mijnhuismijnarchitect.com of bij de betere krantenwinkel of de Standaard Boekhandel waar het inspiratieboek met alle projecten en tal van tips te koop is voor 7,5 euro.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo