Vastgoed

Limehome opent zijn eerste locatie in België

Limehome opent zijn eerste locatie in België
Limehome, de op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde design appartementen in Europa, opent zijn eerste locatie in Kortrijk, gelegen in de regio West-Vlaanderen in België.

Het bedrijf biedt volledig uitgeruste suites die online kunnen worden geboekt, waardoor volledige flexibiliteit mogelijk is tegen het tarief van een standaard hotelkamer. Vorig jaar ontving de snelgroeiende scale-up 45 miljoen euro aan VCfinanciering.

Limehome begint nu haar marktexpansie in België met een geplande opening in de stad Kortrijk. De Benelux is van groot belang voor de expansiestrategie. Eindhoven, Den Haag en Amsterdam zitten al in het portfolio van limehome.

Het historische herenhuis ligt op wandelafstand van Kortrijks Begijnhof, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. De restauratie en renovatie van het pand start in de zomer van 2023.

Het project omvat 20 kamers op vier verdiepingen, met appartementen van 30 m² tot 90 m². De opening is gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

Het ontwerp van de suites in Scandinavische stijl zal zich aanpassen aan het beschermde interieur van het herenhuis. De kamers bieden hoogwaardige boxspringbedden en volledig uitgeruste keukens.

De partner van limehome bij dit project is Alphastone, een innovatieve Brusselse investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een specifieke focus op duurzame en nieuwe vastgoedmodellen. Alphastone verkreeg onlangs de vergunning van de stad Kortrijk om het volledige pand om te bouwen tot hotel.

"Kortrijk heeft ons niet alleen overtuigd door zijn architecturale rijkdom, maar ook als partner van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai, een belangrijk economisch, wetenschappelijk en educatief alsook cultureel centrum, gelegen op het kruispunt van België en Frankrijk. Dit is ideaal om onze verdere expansie in West-Europa op gang te brengen. Samen met onze eerdere openingen in Eindhoven, Amsterdam en Den Haag versterken we onze Benelux-portfolio in een van de meest opwindende regio's van West-Europa", zegt Ricky Bichel, Head of International Expansion.


"Alphastone is trots om bij te dragen aan de duurzame herbestemming van dit stukje erfgoed, vooral dankzij de samenwerking met exploitant limehome die onze visie op digitalisering en innovatie deelt", voegt Valéry De Vos, Head of Development van Alphastone toe.

Ook interessant