“We hebben in exact 7 maanden een stedenbouwkundige vergunning afleveren voor een zeer grondige renovatie van een beschermd gebouw. Een complex maar kwamitatief project. Dit geeft dus aan dat vergunningsprocedures niet tijdrovenen hoeven te zijn als het voorbereiden werk goed gedaan is en het priject kwalitatief is. De projectvergaderingen waren gericht op kwaliteit en op een snelle procedure.
Intussen werden alle kantoren werden al verhuurd. Dat bewijst dat dit project beantwoordt aan de nieuwe noden, die de coronecrisis extra duiddelijk maakte, en dat er vanuit de sector vraag is naar kwaliteitsprojecten,” vult Pascal Smet aan.
“De afgifte van deze stedenbouwkundige vergunning is het resultaat van een procedure die de verschillende betrokken instanties professioneel en doeltreffend hebben uitgevoerd. Zowel voor het Brussels Gewest als voor de gemeente Watermaal-Bosvoorde was de uitdaging erg groot. Deze iconische site is namelijk verankerd in het Brusselse landschap. Dit project bewijst dat hoogwaardige erfgoedsites niet alleen kunnen blijven bestaan, maar ook een nieuw leven kunnen krijgen,” zegt Nicolas Billen, projectontwikkelaar voor CORES Development.