Kopen om te verhuren, de verhuur hypotheek

  NL   14 januari 2022 Bron: Bouw & Wonen
Kopen om te verhuren, de verhuur hypotheek
Als je een woning wil kopen om te verhuren, zou een verhuur hypotheek uitkomst kunnen bieden. Je kunt een pand om te verhuren namelijk niet kopen met een bedrijfshypotheek of met een gewone woonhypotheek. Met behulp van een verhuur hypotheek kan dat wel, maar hierbij moet je de woning verhuren en is het niet toegestaan om zelf in de woning te wonen. In dit artikel lees hoe een verhuur hypotheek werkt.

De voordelen van een verhuur hypotheek

Door een verhuur hypotheek af te sluiten kun je eigenlijk sneller starten met het investeren in vastgoed. Op dit moment zijn de spaarrentes relatief laag, waardoor je niet echt een voordelig rendement kunt krijgen. Als je wel rendement op jouw vermogen wilt krijgen kun je dus beter investeren in een beleggingspand. Via deze manier kan je op de korte termijn profiteren van de huuropbrengsten, en op de lange termijn groeit jouw vermogen. In de huidige markt ziet het ernaar uit dat jouw vermogen zeker zal groeien. Bovendien zul je je vermogen verspreiden door te investeren in vastgoed. Het is minder volatiel dan aandelen, dus bij een daling van de beurs zul je minder risico lopen. Ook kun je profiteren van belastingvoordeel door een Noordwijkerhout hypotheek verhuur te gebruiken voor het investeren in een pand. Als je een woning koopt zullen de inkomsten uit de huur en eventuele waardestijgingen niet (volledig) belast worden.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van een hypotheek verhuur Hazerswoude Dorp kun je helaas niet het volledige pand financieren. In plaats daarvan is het te gebruiken voor het financieren van 70% of 80% van de koopsom en zul je dus eigen geld nodig hebben. Daarnaast zal de hypotheekrente van een verhuur hypotheek hoger zijn dan bij een normale hypotheek. Dit werkt zo wanneer de geldverstrekkers een renteopslag rekenen, waardoor het interessant kan zijn om nog meer eigen geld in te leggen voor het kopen van een tweede woning. Ook is dit mogelijk door je huidige hypotheek te verhogen. Ben jij van plan een woning te kopen om te verhuren? Een beleggingspand financieren kan bij verschillende aanbieders in Nederland en meestal komt de financiering snel tot stand.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo