Woonleningen

Teveel leningen? Hergroepeer je kredieten!

Teveel leningen? Hergroepeer je kredieten!
Heb je meerdere leningen lopen en zie je door de bomen het bos niet meer? Krijg je niet alles meer tijdig afgelost? Ga dan naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar met de vraag om le leningen te hergroeperen. Ontdek hier alle voor- en nadelen.

Heb je niet enkel een woonkrediet, maar ook een autofinanciering, een lening op afbetaling en een kredietkaart? Dan kan het best dat je het na verloop van tijd niet meer ziet zitten. Zeker als pech je achtervolgt en je de leningen niet meer op tijd terugbetaald krijgt.

Wat kan je nog doen? Stap vandaag nog naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Hij zal voor jou bekijken of een hergroepering van al je leningen mogelijk is. Dit is en blijft een uitzonderingsmaatregel, maar kan jouw problemen een stuk verkleinen. Er zijn twee opties:
  • Je hergroepeert al je kredieten in één hypothecaire lening, waarvan een deel met roerende en een deel met onroerende bestemming is.
  • Je hergroepeert al je kredieten in één nieuw hypothecair krediet met onroerende bestemming.

De voordelen van het hergroeperen van kredieten

Het grootste voordeel van je kredieten hergroeperen is vast en zeker dat je veel meer duidelijkheid krijgt over je actuele schuldenlast. Je betaalt voortaan nog maar één aflossing per maand. Je kan zo je budget nauwgezet in de gaten houden. Een kredietbemiddelaar bekijkt ook welke looptijd het meest geschikt is voor je nieuwe krediet, zodat jij voortaan je maandelijkse aflossing probleemloos kan betalen.

De nadelen van het hergroeperen van kredieten

Er is één belangrijk nadeel: het tarief voor het hergroeperen van je kredieten ligt hoger dan dat voor je hypotheeklening. Je zal dus meer intresten moeten terugbetalen, maar dat weegt eigenlijk niet op tegen de voordelen die je geniet. Je krijgt namelijk een betaalbaar krediet in de plaats, met een realistische looptijd. Aan het einde van de rit betaal je meer, maar een hergroepering geeft je alvast een nieuw perspectief.

Maak meteen een afspraak bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar.

Ook interessant