Verbouwen

Inschrijvingen Benelux Award Duurzaam Renoveren gestart

Vier samenwerkende branche verenigingen op het gebied van aluminium hebben medio oktober het startsein gegeven voor de 3e editie van de Benelux Aluminium Award 2011 voor Duurzaam Renoveren. De on-line inschrijving voor deze Award is daarmee geopend.

Tweejaarlijkse prijs

De Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, het Aluminium Center Belgium en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België.

Er worden Awards toegekend in de categorieën Woningbouw en Utiliteitsbouw. Tevens zijn drie extra prijzen te winnen voor onderscheidende toepassingen voor respectievelijk Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Energie-Efficiency. Partnerorganisaties Slimbouwen, AluEco, VAS-Vereniging Aluminium Systeemleveranciers en anderen ondersteunen de Award organisatie.

Aluminium voor Duurzaam Renoveren

Gekozen is voor Renovatie omdat in deze sector van de bouwmarkt het gebruik van aluminium nog onderbelicht is. Dankzij de vormvrijheid en kleurmogelijkheden is aluminium een hip en sprankelend materiaal voor de architect. Bovendien is aluminium onderhoudsarm, energiebesparend en 100% recyclebaar.

De winnende projecten moeten illustreren dat bij renovatie het project beter geconserveerd èn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is; aluminium is de beste oplossing voor Duurzaam Renoveren.

Renovatieprojecten in de Benelux

Architecten, hoofdbewoners/huiseigenaren, projectontwikkelaars, woningcorporaties en ontwerpers kunnen deelnemen met projecten of gebouwen die gelokaliseerd zijn in de Benelux.

Na 1 januari 2010

De Awards worden toegekend aan gerenoveerde projecten/gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast, die tussen 1 januari 2010 en 31 december 2011 zijn voltooid en die vallen in één van de aangegeven categorieën.


Jan Brouwer voorzitter jury 2011

Prof. Jan Brouwer (foto) is voorzitter van de onafhankelijke Belgisch-Nederlandse jury voor de Benelux Aluminium Award 2011 voor Duurzaam Renoveren. Jan Brouwer, architect en voormalig hoogleraar architectuur en adviseur van de Rijksbouwmeester in Nederland en voormalig voorzitter van de BNA.
De jury is verder samengesteld met onafhankelijke personen op het gebied van architectuur, techniek en media in Nederland en België.

De volledige Benelux jury bestaat uit:
Prof. Jan Brouwer, architect, voorzitter, NL
Patrik Steels, architect/stedebouwkundige, Buro II, Roeselaere/Gent/Brussel, B
Chris de Weijer, architect, DP6, Delft, NL
Prof. Jan Belis, Vakgroep Bouwkundige Constructies, Universiteit Gent, B
Prof. Frans Soetens, Hoogleraar aluminium constructies, TU Eindhoven, NL
Griet Verbeeck, Departement Architectuur, PHL, Diepenbeek, B
Robrecht Keersmaekers, Departement Architectuur, PHL Diepenbeek, B
Olaf van Panhuys, algemeen directeur SKG, Wageningen, NL
Bart Denys, Hoofdredacteur vakbladen Architect, Projecto en Schrijnwerk, B
Rogier Rijkers, Hoofdredacteur dagblad Cobouw, NL

Prijsuitreiking tijdens Vakbeurs Renovatie 2012

De Benelux Aluminium Awards 2011 voor Duurzaam Renoveren worden uitgereikt tijdens de Vakbeurs Renovatie 2012 die van 6 tot en met 8 maart in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch wordt gehouden. Alle gejureerde inzendingen worden tijdens deze beurs tentoongesteld.

Sluitingsdatum voor aanmelding van uw inzending is 15 december 2011.

Alle informatie is on-line te verkrijgen via de Benelux pagina op www.aluminium-award.eu

Ook interessant