Nieuwbouw

Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009 zoekt projecten

De Europese Aluminium Associatie te Brussel heeft het startsein gegevn voor de 2e editie van de Europese Aluminium in Renovatie Award 2009.
In de Benelux organiseren het Nederlandse en Belgische Aluminium Centrum gezamenlijk de Award voorronde om de nominaties uit Nederland en België voor de Europese competitie te kiezen.

Hierbij wordt nauw samengewerkt met partnerorganisaties VMRG -Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche, VAS-Vereningn Aluminium Systeemleveranciers in Nederland en FAC – Federatie Aluminium Constructeurs in België.

De on-line inschrijving voor de Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009, de voorronde voor Nederland en België, is geopend.
Er worden 2 Awards toegekend voor respectievelijk Woningbouw en Utiliteitsbouw. Er zijn voorts 3 extra prijzen te winnen voor respectievelijk Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Energie-Efficiency.

Inzenden voor deze Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009 kan tot 1 juli 2009 via www.aluminium-award.eu

Renovatie projecten en monumenten in Benelux gezocht
Gekozen is voor Renovatieprojecten omdat in deze sector het gebruik van aluminium veelal onderbelicht is.
De winnende projecten moeten illustereren dat bij renovatie het project beter geconserveerd èn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is; aluminium is de meest duurzame oplossing.

Wie kan meedoen
Architecten, hoofdbewoners/huiseigenaren, projectontwikkelaars, woningcorporaties en ontwerpers kunnen deelnemen met projecten/gebouwen die gelokaliseerd zijn in de Benelux.

Na 1 januari 2006
De Awards worden toegekend aan gerenoveerde projecten/gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast, die na 1 januari 2006 zijn voltooid en die vallen in één van de aangegeven categorieën.

Jan Brouwer voorzitter Jury
Prof. Ir. Jan Brouwer (foto) is voorzitter van de onafhankelijke Belgisch-Nederlandse jury voor de Benelux Award Aluminium in Renovatie 2009. Jan Brouwer, architect en voormalig hoogleraar architectuur en adviseur van de Rijksbouwmeester in Nederland. In de periode 2001-2005 was hij voorzitter van de BNA.
De Jury is verder samengesteld met onafhankelijke personen op het gebied van architectuur, techniek en media in Nederland en België.

De Benelux jury bestaat uit:

Prof. Jan Brouwer, architect, voorzitter, NL
Werner Desimpelaere, architect/stedebouwkundige, Buro 2 Roeselaere/Gent/Brussel, B
Cyriel Clauwaert, Belgian Construction Certification Association (BCCA), B
Prof. Frans Soetens, TNO/Hoogleraar aluminium constructies TU Eindhoven, NL
Bart Denys, Hoofdredacteur vakbladen Architect, Projecto en Schrijnwerk, B
Marcel Henst, Hoofdredacteur dagblad Cobouw, NL
Johan Jongejan, Aluminium Centrum, NL, secretaris

Prijsuitreiking tijdens Themadag Renovatie 2009
De Benelux Aluminium in Renovatie Awards 2009 worden uitgereikt tijdens de Themadag Aluminium Renovatie die het Belgische Aluminium Centrum en het Nederlandse Aluminium Centrum gezamenlijk organiseren. Alle inzendingen worden tijdens deze dag tentoongesteld.

8 Nationale voorrondes – 1 Europese competitie
De Aluminium in Renovation Award competitie loopt het gehele jaar 2009 en bestaat uit nationale voorrondes gevolgd door een Europese Finale om te bepalen welke Renovatieprojecten met aluminium het meest opvallend zijn.

De Europese competitie wordt gesponsord door de Building Group van de Europese Aluminium Associatie(EAA), initiator van de EUROPEAN ALUMINIUM IN RENOVATION AWARD 2009. De 8 nationale voorrondes worden gesponsord door het Aluminium For Future Generations(AFFG) programma en 14 nationale aluminium branche organisaties verspreid over Europa.

Er worden 2 Awards toegekend voor respectievelijk Woningbouw en Utiliteitsbouw. De Europese Juryprijs van 5000 Euro wordt deze keer toegekend aan het project dat de beste prestatie levert op het gebied van Energie Efficiency. De Europese winnaars worden in november in Brussel bekend gemaakt.

Alle informatie is on-line via de Benelux pagina op www.aluminium-award.eu
Sluitingsdatum voor inzending is 1 juli 2009.