Verbouwen

Sorba wint wederom Aluminium Award

Sorba Projects uit Winterswijk wint voor de vierde keer op rij de Aluminium Renovatie Award. Dit werd dinsdag 13 oktober in Houten door de Jury Categorie Bedrijfsgebouwen bekend gemaakt. De prijs werd namens Sorba in ontvangst genomen door sales manager Jan Maarten Lieverdink en architect Marten Wassmann van Benthem Crouwel. De Award wordt 2-jaarlijks uitgereikt aan architect en uitvoerder van een bouwproject waarin op creatieve wijze aluminium is verwerkt.

Las Palmas Rotterdam

De prijs werd Sorba toegekend voor de manier waarop zij het multifunctioneel verzamelgebouw Las Palmas (25.000 m2) in Rotterdam hebben voorzien van een aluminium gevelbeplating. Dit gebouw is gerestaureerd en uitgebreid met een penthouse-achtig kantoor. Alle zichtbare gesloten geveldelen zijn van binnen en van buiten in aluminium uitgevoerd, zie foto.

Hartstikke trots

Benthem Crouwel Architeken uit Amsterdam tekende voor het ontwerp. Sorba zorgde voor een onberispelijke uitwerking. Commercieel directeur Eric Hogeboom van Sorba Projects is bijzonder in zijn nopjes met deze prijs. “Wij zijn hier natuurlijk hartstikke trots op. Het is nu al de 4e Aluminium Award op rij die we winnen. Dat is zeer zeker een unicum. Na het hoofdkantoor van ING in Amsterdam, de Suiker Silo’s in Halfweg en het metrostation Ternoot in Den Haag nu Las Palmas in Rotterdam. Echt super.”

Van A tot Z

Sorba deed niet alleen de engineering voor de complete buitengevels. Het bedrijf produceerde en monteerde zelf ook de witte aluminium gevelbekleding, de glazen vliesgevels, de zongestuurde louvres, de enorme, gebogen en geïsoleerde glaspanelen evenals het aluminium strekmetaal voor aan de onderzijde van het penthouse. “Wat ook wel leuk is om te vermelden”, gaat Eric enthousiast verder, “is dat Bill Clinton het gebouw officieel heeft geopend.”

Shaping architecture

Volgens Eric Hogeboom is het geen toeval meer dat Sorba zo hoog blijft scoren. “Je ziet dat de prijswinnende bouwwerken stuk voor stuk projecten zijn die door hun uitvoering de superioriteit van Sorba Projects benadrukken. Ze vallen op door de bijzondere vormgeving van de gevels, de complexiteit van de gevelbekleding en de mate waarin vakkennis qua engineering- en productietechniek wordt gevraagd. We zijn in staat datgene te realiseren wat de architect bedoelt. Vandaar ook onze huidige slogan: shaping architecture”

Verhuizing

Sorba Projects realiseert hoogwaardige afbouwprojecten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Engeland. De nadruk ligt hierbij op gevels, interieurs en infrastructuur. In de loop van dit jaar verhuist het bedrijf naar een nieuwe locatie op het industrieterrein in Winterswijk. Bij Sorba Projects zijn 65 mensen werkzaam.

Ook interessant