Aluminium in Renovation Award 2009 competitie

  NL   2 februari 2009 Bron: Benelux Aluminium Award
De EAA Ė Europese Aluminium Associatie te Brussel heeft het startsein gegeven voor de 2e editie van deze Europese Architectuur Award competitie. Er worden 2 Awards toegekend voor respectievelijk Woningbouw en Utiliteitsbouw. De Europese Juryprijs van 5000 Euro wordt deze keer toegekend aan het project dat de beste prestatie levert op het gebied van Energie Efficiency. De Europese winnaars worden in november in Brussel bekend gemaakt.

Nationale voorrondes Ė 1 Europese competitie

De Aluminium in Renovation Award competitie loopt het gehele jaar 2009 en bestaat uit nationale voorrondes gevolgd door een Europese finale om te bepalen welke renovatieprojecten met aluminium het meest opvallend zijn. De Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009, de voorronde voor Nederland en BelgiŽ, start op 9 februari tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht.

Benelux Aluminium in Renovatie Award

In de Benelux organiseren het Nederlandse en Belgische Aluminium Centrum gezamenlijk de Award voorronde om de nominaties uit Nederland en BelgiŽ voor de Europese competitie te kiezen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met partnerorganisatie VMRG - Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche in Nederland.

Renovatie met duurzaam aluminium

Gekozen is voor renovatieprojecten, omdat in deze sector het gebruik van aluminium veelal onderbelicht is. De winnende projecten moeten illustreren dat bij renovatie het project beter geconserveerd Ťn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is, aluminium is de meest duurzame oplossing.

14 landen doen mee

De Europese competitie wordt gesponsord door de Building Group van de Europese Aluminium Associatie (EAA), initiator van de European Aluminium in Renovation Award 2009. De nationale voorrondes worden gesponsord door het Aluminium For Future Generations (AFFG) programma en nationale aluminium brancheorganisaties aangesloten bij de EAA of FAECF - de Europese federatie van gevelbouwers.

Inzenders

Architecten, hoofdbewoners/huiseigenaren, projectontwikkelaars en gebouwontwerpers kunnen deelnemen met projecten/gebouwen die gelokaliseerd zijn in een van de deelnemende landen. De Awards worden toegekend aan gerenoveerde projecten/gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast. Projecten dienen na 1 januari 2006 te zijn voltooid en te vallen in ťťn van de aangegeven categorieŽn.

Informatie

Alle informatie is on-line beschikbaar op www.aluminium-award.eu Sluitingsdatum voor het inzenden van projecten in de Benelux is 1 juni 2009
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo