Verbouwen

Themamiddag Renovatie - Benelux Award Aluminium in Renovatie

De winnaars van de Benelux Aluminium in Renovatie Awards 2009 worden bekend gemaakt tijdens de Themamiddag Aluminium in Renovatie op dinsdag 13 oktober in het Aluminium Centrum in Houten.
De Awards worden uitgereikt door Prof. Jan Brouwer, voorzitter van de Jury.

Aluminium in Renovatie Award 2009
De Europese Aluminium in Renovatie Award is een tweejaarlijkse prijs die is uitgeschreven door de Europese Aluminium Association (EAA) in Brussel, in samenwerking met Aluminium for Future Generations (AFFG).

De Aluminium in Renovatie Award competitie loopt het gehele jaar 2009 en bestaat uit nationale voorrondes, gevolgd door een Europese finale, om te bepalen welke renovatieprojecten met aluminium het meest opvallend zijn.

In de Benelux organiseren het Nederlandse en Belgische Aluminium Centrum in nauwe samenwerking met de VMRG en de VAS gezamenlijk de Award voorronde. Er is zowel een Award voor Woningbouw als voor Bedrijfsgebouwen. Extra prijzen zijn te winnen voor Ramen en Deuren, Gevels en Daken en Energy Efficiency.

Renovatie met duurzaam aluminium
Gekozen is voor renovatieprojecten, omdat in deze sector het gebruik van aluminium veelal onderbelicht is.
De winnende projecten moeten illustreren dat bij renovatie het project beter geconserveerd èn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is, aluminium is de meest duurzame oplossing.

Alle prijswinnaars van de Benelux voorronde zijn automatisch genomineerd voor de Europese finale. Meer informatie over deze architectuurcompetitie en de toepassing van aluminium in renovatie vindt u op www.aluminium-award.eu.

Themamiddag Aluminium in Renovatie
Het programma van de themamiddag Aluminium in Renovatie met aansluitend de uitreiking van de Benelux Aluminium in Renovatie Awards 2009 is als volgt:

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Welkom, door Paul Bruinsma, directeur Aluminium Centrum
13.40 uur Aluminium in renovatie een Award waard! door Bernard Gilmont, director EAA Building Group, Brussel
13.55 uur De architect, renovatie & energiebesparing, door Filip Delanghe, directeur awg architecten, Antwerpen
14.25 uur Uitdagingen voor de Europese gevelbranche, door Bert Lieverse, directeur VMRG en General-Secretary van de Federation of the European Window and Curtain Wall Manufacturer Associations (FAECF)
14.50 uur Aluminium een historisch design product, door Edgar van Ginkel, vice-voorzitter Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers (VAS)
15.15 uur Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009, Toelichting Juryrapport, door Prof. Jan Brouwer, voorzitter
15.30 uur Aansluitend bekendmaking winnaars en Awarduitreiking.
16.00 uur Happy Hour met gelegenheid tot feliciteren winnaars
17.00 uur Slot

Datum Dinsdag 13 oktober 2009
Locatie Aluminium Centrum, Voorveste 2, 3992 DC Houten (NL)

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze Themamiddag kunt u zich per e-mail opgeven bij het Award secretariaat t.a.v. Ruud de Ruijter artsant@euronet.nl of via de website www.aluminium-award.eu
Deelname is gratis.

Ook interessant