Duurzaam Bouwen

Infosessie: Minder gekende houtsoorten, beschikbaar met FSC label

Op 21 oktober is er een gratis infosessie voor professionals uit de hout- en bouwsector waarin men kennis kan maken met een 10-tal minder gekende tropische houtsoorten die met het FSC keurmerk beschikbaar zijn op de Belgische markt. Bij duurzaam bosbeheer is het belangrijk om te kijken naar wat het bos kan bieden. Naast commercieel gekende (en vaak sterk gegeerde) houtsoorten betekent dit ook oog hebben voor de zogenaamde ‘minder gekende houtsoorten’. Uiteraard gaat het hier ook over goede houtsoorten, geschikt voor heel wat toepassingen, maar ‘onbekend’ betekent vaak ook ‘onbemind’.

Wanneer deze houtsoorten wel hun afzetmarkt vinden maakt dit een wereld van verschil voor het bosbeheer aan de oorsprong: een meer gediversifieerd bosbeheer verlaagt de druk op het bos, maakt het duurzame beheer ervan een pak realistischer én niet onbelangrijk ook meer rendabel.

In deze infosessie kan men kennis maken met een 10-tal relevante, minder gekende tropische houtsoorten, die reeds met FSC keurmerk in België te verkrijgen zijn of in toenemende mate beschikbaar zullen zijn. Men krijgt niet enkel de technische informatie mee over de houtsoorten en hun eigenschappen, maar uiteraard ook een duidelijk zich op hun toepassingsmogelijkheden.

Docent Rein Vanlishout (Hoofd Opleiding Houttechnologie HoGent) zal de opleiding geven.

Infosessie: Minder gekende houtsoorten, beschikbaar met FSC label

Praktische info:
  • Waar: Prowood, Flanders Expo
  • Wanneer: 21/10 10u-13u
  • Wie? architecten, voorschrijvers en hout/bouwbedrijven – iedereen welkom
  • Gratis deelname, maar inschrijving verplicht via info@fsc.be

Ook interessant