Duurzaam Bouwen

44 projecten met FSC hout dingen mee FSC project awards

FSC België reikt op 20 oktober 2015 voor het eerst de ‘FSC Project Awards’ uit. Niet minder dan 44 projecten hebben zich de laatste maanden ingeschreven in één van de 4 categorieën. Tijdens het event voor de 10de verjaardag van FSC België zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

Via de ‘FSC project awards’ wil FSC België projecten gerealiseerd met FSC gecertificeerde houtproducten in de kijker zetten en aantonen dat bouwen met FSC hout meer en meer ‘dagelijkse realiteit’ kan zijn.

Zowel de beschikbaarheid en diversiteit aan FSC gecertificeerde houtproducten, als het aantal FSC gecertificeerde bedrijven in de hout- en bouwsector blijven in stijgende lijn zitten. Recent lanceerde FSC België ook een nieuwe handleiding ‘ Bouwen met FSC hout’, boordevol met praktische informatie en tips rond het werken met FSC gecertificeerd hout.

Betrokken partijen gaande van bouwheer, architect tot uitvoerders die bijgedragen hebben aan de keuze en het gebruik van FSC gecertificeerd hout worden via de ‘FSC Project Awards’ in de kijker gezet. Uiteraard hopen we dat dit inspirerend werkt voor anderen, en dat hun voorbeeld navolging krijgt.

Uit de vele deelnemende projecten zal de jury per categorie een selectie maken van de 3 finalisten. De winnende projecten zullen kenbaar gemaakt worden op 20 oktober 2015, tijdens het event voor het 10-jarig bestaan van FSC België op Prowood2015.

Ook interessant