Huis kopen met crowdfunding-hypotheek: in Nederland kan het

  NL   12 december 2018 Bron: Newslab
Huis kopen met crowdfunding-hypotheek: in Nederland kan het
Met een crowdfunding-hypotheek kan een huizenkoper met behulp van crowdfunding zijn droomhuis kopen. De Nederlandse Hypotheker biedt deze nieuwe hypotheekvorm van Jungo vanaf nu aan. De crowdfunding-hypotheek biedt een mogelijkheid om tot 20 procent van de hypotheek door particulieren te laten financieren. De Hypotheker wil hiermee kopers een alternatief bieden om hun hypotheek op een betaalbare manier te kunnen financieren. Met deze hypotheek kunnen zij namelijk profiteren van een aantrekkelijk rentevoordeel en de hypotheek sneller aflossen.

De Jungo hypotheek is interessant voor huizenkopers die een woning willen kopen boven de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (€ 290.000 in 2019) en deze (bijna) volledig willen financieren. Om in aanmerking te komen voor deze hypotheekvorm vraagt de huizenkoper eerst een offerte aan bij De Hypotheker, die de aanvraag toetst op basis van reguliere criteria. Voldoet de huizenkoper, dan is de hypotheek gegarandeerd. Vervolgens knipt Jungo de hypotheek als het ware in tweeën: de eerste 80 procent van de marktwaarde van de woning wordt gefinancierd door een geldverstrekker en maximaal 20 procent door ‘de crowd’. Dat zijn particulieren die hun spaargeld willen inzetten om hieruit een hoger rendement te halen. Jungo voert een campagne zodat de crowd kan meedoen. Huizenkopers mogen hierbij helpen en hebben de mogelijkheid om hun eigen netwerk aan te boren om zoveel mogelijk crowdfunders te bereiken.

Aantrekkelijk alternatief

Met het aanbieden van deze hypotheek wil De Hypotheker starters en doorstromers op de woningmarkt een serieus alternatief bieden voor het financieren van hun eerste of volgende woning. “We zijn blij dat we de Jungo hypotheek kunnen toevoegen aan ons aanbod. Het is een mooi product dat goed aansluit bij de deeleconomie. Samen creëren we een hypotheek die zowel voor de huizenkoper als de investeerder voordelen biedt. Kopers komen met deze hypotheekvorm in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Zo kunnen zij in de eerste jaren al snel een paar duizend euro besparen. Bovendien kunnen ook familie en vrienden zich aansluiten bij de crowd en zodoende de hypotheek, in ruil voor een goed rendement, meefinancieren. Zij ontvangen maandelijks rente en aflossing op hun investering tot dit deel van de lening na maximaal acht jaar is afgelost. We kunnen door deze verbreding van onze dienstverlening onze klanten nu nog meer keuzemogelijkheden bieden”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker.“

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo