Horeca Vlaanderen gaat voor energievriendelijke horeca

  BE   13 juli 2018 Bron: Vlaamse overheid
Horeca Vlaanderen gaat voor energievriendelijke horeca
De energiemarkt verandert continu en de materie is niet altijd even duidelijk. Horeca Vlaanderen ging daarom een samenwerking aan met het Vlaams Energieagentschap onder de vorm van een mini-energiebeleidsovereenkomst (mini-EBO). In een mini-EBO worden sectororganisaties namelijk aangesteld om een plan uit te werken en de sector aan te sporen om energiezuiniger te werk te gaan. In dat kader stelt Horeca Vlaanderen zich op als “ontzorger” en biedt ze zeer laagdrempelige, snelle manieren (de ‘quick wins’) aan waarmee de ondernemer kan besparen in zijn of haar energiekosten. Bovendien merkt het cliënteel er niets van en is de investeringskost zo laag dat de ondernemer binnen twee jaar winst maakt ten opzichte van de voorgaande situatie. Ook interessant voor niet eigenaars dus!

“Energie maakte de voorbije jaren een steeds groter deel uit van de maandelijkse kosten van de horecaondernemer. Deze heeft niet altijd de tijd om effectief aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. Daarom alvast de ‘quick wins’ waarmee de ondernemer met een lage investeringskost op korte termijn kan besparen op zijn of haar energiefactuur.
Maar energie besparen gaat een stuk verder dan enkel de “quick wins”. Daarom hebben we www.energievriendelijkehoreca.be opgestart. Op dit platform kan men het concrete aanbod van de energiebesparende maatregelen terugvinden en meer! Energietips, links, testimonials, andere partnerships, … efficiënt en helder zodat je als ondernemer geen tijd verliest!” aldus Matthias De Caluwe, CEO Horeca Vlaanderen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Als men kleine energie bezuinigende ingrepen kan uitvoeren op grote schaal, in een hele sector tegelijk, is de impact veel groter. Niet alleen verlaagt de individuele energiefactuur van de horeca-uitbater in dit geval. Maar de optelsom van al die energiebesparingen is ook positief voor ons klimaat en onze gezondheid.”

De geselecteerde leveranciers bieden mooie prijzen aan voor de hele horecasector Ondernemers kunnen kiezen voor zelfplaatsing of laten plaatsen door erkende installateurs.

“We zijn ervan overtuigd dat eenvoud werkt. Daarom zetten we alle zetten we alle communicatiekanalen in en gaan we als trotse ambassadeurs de baan op. Onze experts gaan effectief langs bij de lokale beroepsverenigingen en we organiseren bijkomende extra “Energievriendelijke horeca” roadshows via de Horeca Academie om te tonen wat je kunt uitsparen. Want iedere extra procent marge telt momenteel voor de mooiste sector van het land!” besluit Matthias De Caluwe.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo