Architectuur

Herzog & de Meuron wint competitie Melbourne

Het historische Flinders Street Station in Melbourne wordt herontwikkeld naar een ontwerp van HASSELL en Herzog & de Meuron. De jury van de internationale ontwerpcompetitie koos unaniem voor het voorstel van de Australische-Zwitserse team.

In het voorstel van HASSELL en Herzog & de Meuron wordt het Flinders Street Station in Melbourne, Australië, omgevormd tot een 21e eeuws vervoersknooppunt in combinatie met andere publieke functies. Het ontwerpteam behoudt daarbij historische gebouwen en erfgoed.

Aansluiting omgeving

Flinders Street Station, Melbournes spoorwegstation met verbindingen naar andere vormen van (openbaar) vervoer, ligt aan de oever van de Yarra River. Aan de andere zijde van de rivier liggen Federation Square en belangrijke kunst- en cultuurgebouwen. Het winnende ontwerp zoekt hierbij aansluiting.

In het voorstel wordt het vernieuwde station uitgebreid met een openbaar plein, een amfitheater, een marktplein, een tentoonstellingsruimte voor kunst en een permanent onderkomen voor organisaties van kunst- en cultuurfestivals.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant