Interieur

Geniet van een totaalbeleving in je woonkamer

Geniet van een totaalbeleving in je woonkamer
Wanneer je van plan bent je woonkamer een complete metamorfose te geven, kan het soms wel eens leuk zijn om de woonkamer totaal anders in te richten. Om tot een nieuwe inrichting te komen heb je immers nieuwe ideeën en inspiratie nodig. Voor sommigen kan dit lastig zijn, anderen hebben hier minder moeite mee. Om de totaalbeleving naar je eigen woonkamer te krijgen, biedt dit artikel een paar handige tips. Zo heb je de inspiratie voor een nieuwe woonkamer en kan je nog vele jaren genieten van de nieuwe inrichting.

Laat buiten en binnen in elkaar overstromen

Om het hele huis en de tuin bij elkaar te laten betrekken, is het belangrijk dat het design naar buiten gericht is. Dit wordt gedaan door de tuin bij het interieur te betrekken. Maak bijvoorbeeld gebruik van grote ramen, die tot de vloer reiken. Ook door een schuifpui in de woonkamer te monteren, kan deze met mooi weer volledig open gezet worden. Dit maakt de drempel tussen binnen en buiten een stuk kleiner.

Maak gebruik van heerlijke geurkaarsen

Naast dat je overdag de drempel tussen binnen en buiten kunt verkleinen, wil je wellicht in de avond heerlijk op de bank kunnen genieten. Helemaal zen met een warme thee in je hand en een Woodwick geurkaars, die een heerlijke aroma verspreidt door de woonkamer. Op deze manier kun je helemaal ontspannen na een lange dag werken.

Meubilair licht in kleur

Om de rust verder te stimuleren in de woonkamer, is het gebruik van licht meubilair zeker aan te raden. Door bijvoorbeeld een lichte Riverdale stoel in je woonkamer te plaatsen in combinatie met de grote ramen en schuifpui, creëer je een ruimtelijk en open gevoel in de woonkamer. Dit zal wederom de rust in de woonkamer doen stimuleren.

Installeren van zachte verlichting

Om het totaalplaatje compleet te maken, wordt er in het interieur gebruik gemaakt van zachte verlichting. Wat houdt zachte verlichting nu precies in. Dit betekend dat verlichting in het huis voornamelijk schemerlampjes zijn, vaak in combinatie met natuurlijk kaarslicht of waxinelichtjes. De Woodwick kaarsen uit de vorige alinea kunnen hier perfect voor gebruikt worden.

Kortom, om een rustgevende totaalbeleving in de woonkamer aan te brengen, is het mogelijk om diverse elementen in de woonkamer toe te passen. Op deze manier ervaar je ultieme rust na bijvoorbeeld een zware werkdag. En kun je nog vele jaren genieten van de nieuwe woonkamer.

Ook interessant