Slaapkamers

Zo pak je het inrichten van je slaapkamer aan

Zo pak je het inrichten van je slaapkamer aan
Het inrichten van de woonkamer is iets waar vaak veel aandacht aan wordt besteed. Maar ook de slaapkamer is een vertrek waar je veel tijd in doorbrengt. Het is de plek waar je bent om te ontspannen of waar je je comfortabel wilt voelen als je je niet lekker voelt. Het gaat er dan niet alleen om dat je een fijn bed hebt, ook de rest van de inrichting is daarbij van groot belang. Neem daarom ruim de tijd om een mooie vloer uit te zoeken voor de slaapkamer. De vloer moet immers als het even kan tientallen jaren meegaan voordat je die weer gaat vernieuwen.

Welke vloer is geschikt voor de slaapkamer?

Vrijwel elke soort vloerbedekking is geschikt voor de slaapkamer. Plavuizen zal je er niet snel aantreffen, omdat die vrij koud zijn aan je blote voeten. Maar je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plak PVC, laminaat, zeil of parket. Deze vloeren kunnen ook prima worden gecombineerd met vloerverwarming. Het zijn ook vloeren die gemakkelijk schoon te houden zijn met de stofzuiger. Daarnaast kun je ze zonder problemen dweilen met een sopje van mild schoonmaakmiddel.

De kinderkamer inrichten

De inrichting van een kinderkamer is weer wat anders. Veel ouders willen daar iets moois van maken. Als er een baby op komst is, dan moet die in een mooi bedje liggen in een vrolijke kinderkamer. Sommige ouders sorteren daarbij vast voor op later, door de kamer niet al te veel op een baby af te stemmen, maar zo in te richten dat hun peuter of kleuter er ook nog plezier van heeft. Bij het inrichten van een kinderkamer wordt steeds vaker voor genderneutraal gekozen. Dat maakt het makkelijker om de kamer voor een volgend kindje te gebruiken en het oudere broertje of zusje te verhuizen naar een nieuwe eigen kamer.

Warmte in de slaapkamer

In een slaapkamer wil je dat de geluiden worden gedempt en dat er zacht licht is. Als je kiest voor een vloer van PVC, laminaat of een ander hard materiaal dan kan dit tot gevolg hebben dat geluiden hard en hol klinken. Dit los je op met een mooi vloerkleed dat de geluiden kan dempen. Je merkt meteen het verschil in klank als je een kleed neerlegt. Het voordeel van een los kleed is ook dat je dit gemakkelijk kunt wisselen als je eens een ander kleurtje wilt of als het kleed vuil is geworden of versleten en je wilt het vervangen.

De verlichting

In je slaapkamer wil je geen fel licht. Een sfeervolle plafondlamp met warm licht is dan ook de beste keuze. Wil je wel nog wat kunnen lezen voor het slapen gaan, dan kun je een leeslampje gebruiken met goed licht zodat je je niet overdreven hoeft in te spannen om te kunnen lezen. Leeslampjes zijn er in tal van uitvoeringen en ze zijn op tal van plekken te koop.

Ook interessant