Interieur

(Ver)bouwstress? Je interieurarchitect is je helpende hand

(Ver)bouwstress? Je interieurarchitect is je helpende hand
Ben je je droomhuis aan het bouwen? Is het tijd om die ene ruimte een nieuwe look en feel te geven? Of ben je klaar om je volledige interieur op te frissen? Natuurlijk kan je dat alleen doen. Zelf alle knopen doorhakken, een planning opmaken, offertes aanvragen en vergelijken, alle betrokken partijen coördineren. Alleen: dat vraagt heel veel tijd, kennis en ervaring, is enorm stresserend en vergroot de kans op fouten en vertragingen aanzienlijk.

Een interieurarchitect helpt je keuzes maken, vergelijkt offertes op basis van ervaring, doet beroep op betrouwbare partners en regelt en coördineert het hele proces, van kennismakingsgesprek tot oplevering. Nog niet overtuigd van de voordelen van samenwerken met een interieurontwerper? Lees dan vooral verder.

Minder tijd

Een ervaren interieurarchitect heeft tientallen realisaties op zijn of haar conto staan. Je doet dan ook beroep op jarenlange expertise, praktische ervaring en stevige vakkennis. Dat stelt je in staat om efficiënter beslissingen te nemen, een betrouwbaar professioneel netwerk aan te spreken en fouten en valkuilen te vermijden. Zo verlies je veel minder tijd en geniet je veel sneller van een prachtig afgewerkt eindresultaat.

Minder geld

Een interieurontwerper tekent niet alleen plannen, hij of zij maakt ook een minutieus kostenplaatje op. Zo ben je er steeds zeker van dat jouw project aan jouw financiële mogelijkheden beantwoordt. Aannemers en materialen kies je samen zodat je de beste kwaliteit voor het beschikbare budget krijgt. Door creatief om te gaan met het esthetische, het functionele en het technische, bespaar je zelfs geld, zonder in te leveren op kwaliteit en design. Met een interieurarchitect naast je haal je meer uit je budget.

Minder stress

Matte rechthoekige of blinkende gebogen keukenkranen? Een knalrode accentmuur of een evenwichtig wit interieur? PVC, laminaat, vinyl, hardhout, tapijt, microcement of tegels op de vloer? Er zijn heel wat beslissingen te nemen bij een verbouwing of interieurrenovatie. Bovendien hebben al je keuzes invloed op elkaar én op het eindresultaat. Logisch dus dat het angstzweet je al een beetje uitbreekt.

Je interieurarchitect is jouw helpende hand bij het kiezen van de indeling van de ruimte, de beste materialen en de geschikte meubels. Je rekent ook op hem of haar voor kleuradvies op maat en een persoonlijke styling als finishing touch. Bovendien coördineert hij of zij alle betrokken partijen. Je interieurarchitect maakt een gedetailleerde planning en volgt die nauwgezet op. Zo zijn aannemers, leveranciers en installateurs precies op elkaar afgestemd. En hoef jij je nergens zorgen om te maken.

Minder fouten

Interieurarchitecten zijn experts op het vlak van onder meer bouwtechnieken, materialen en regelgevingen. Reken op hun jarenlange ervaring en hun onafhankelijke, frisse blik om veelvoorkomende valkuilen en fouten te vermijden. Hij of zij weet uit ervaring wat werkt en wat niet en waarschuwt je dan ook voor keuzes die later voor problemen zorgen. Een indeling die in de praktijk heel wat minder handig blijkt dan op papier, een nieuwe techniek die onmogelijk te installeren valt door ruimtegebrek, materialen die onverwacht snel vervangen moet worden? Daar heb je allemaal geen last van wanneer je samenwerkt met een interieurarchitect.

Meer op jouw maat

Je interieurarchitect staat je het ganse traject bij, van het eerste gesprek tot de definitieve oplevering. Een van de eerste stappen in het proces is kennismaken met jouw huidige woonsituatie, je leefgewoontes en je wensen. Hoe is het vandaag en wat kan er beter? Door goed naar je te luisteren, vertaalt hij of zij jouw wensen in een ontwerpvoorstel op maat van jouw leefstijl, smaak en budget. Daardoor voelt het eindresultaat alsof je het zelf bedacht hebt. Bij een interieurarchitect dus geen keuze uit enkele standaardpakketten en de focus op efficiëntie en snelheid. Hij of zij creëert jouw unieke interieur, met aandacht voor jouw persoonlijkheid en wensen.

Overtuigd van de voordelen van samenwerken met een interieurarchitect? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Het belangrijkst is dat je interieurarchitect naar je luistert en dat er een klik is. Zo komen jullie samen tot het mooiste resultaat.