Interieur

Zo pak je de herinrichting van je woonkamer aan

Zo pak je de herinrichting van je woonkamer aan
De woonkamer opnieuw inrichten is een leuke, maar wel ingrijpende klus. De woonkamer is een kamer waar je veel tijd doorbrengt. Het is dus belangrijk om die zo in te richten dat je je er prettig voelt. Veel mensen kiezen de inrichting dan ook met zorg uit. Dat begint al met het kiezen van een vloer. Die moet passen bij de meubels die je hebt of die je gaat kopen. Maar het moet ook een vloer zijn die lang meegaat. Je wilt niet binnen 3 jaar weer opnieuw alles overhoop halen. Als de vloer eruit gaat, is dat een mooie kans om kabels weg te werken onder de vloer. Denk aan kabels van speakers of via een Wi-Fi kabel. Je kabels ordenen is natuurlijk sowieso een goed idee, zo houd je orde en kunnen er veel minder makkelijk vergissingen plaatsvinden.

Kabels wegwerken

Bij de herinrichting van de woonkamer kun je niet alle kabels wegwerken. Snoeren van bijvoorbeeld een staande lamp of je tv zullen hoe dan ook zichtbaar zijn. Je kunt kabels wel samenbinden met tyraps zodat ze niet over de grond liggen. Zeker als je huisdieren in huis hebt, is het verstandig om kabels te beschermen. Vooral katten en konijnen zetten er graag hun scherpe tanden in. Ze worden daarbij vooral getriggerd door de zogenaamde weekmakers die worden gebruikt om een kabel soepel te houden. Je kunt schade voorkomen door een kabelbeschermer te gebruiken. Deze zijn in diverse diktes te koop, ook online.

Muren en plafonds opknappen

Kijkend naar de volgorde van werkzaamheden komen plafonds witten en muren sausen uiteraard op de eerste plaats. Als je per ongeluk met verf knoeit, is het niet zo erg als er pas daarna een nieuwe vloer wordt gelegd. Werk eerst gaatjes en andere beschadigingen weg met vloeibaar vulmiddel. Dit droogt snel en kun je een uur later al overschilderen. Gebruik voor muren en plafonds een roller. Daarmee kun je snel werken en de kans dat de verf uitloopt is een stuk kleiner. Verwijder lampen van het plafond en als het even kan ook stopcontacten van de muren voordat je gaat schilderen. Als verwijderen geen optie is, plak ze dan goed af met afplakband.

Maak een shoplijst voordat je aan de slag gaat

Heb je een weekje vrij genomen om de woonkamer op te knappen? Maak dan vooraf een lijst waar je welke spullen kunt bestellen. Online bestellen bij Kabelbinders.nl is praktisch en je betaalt altijd een goede prijs. Bestellingen heb je doorgaans binnen 2 dagen in huis. Verf en latex voor het plafond kun je bij een bouwmarkt kopen of eventueel ook online. Koop voldoende zodat je niet te maken krijgt met kleurverschillen als je op een later moment toch nog een blik verf moet bij kopen. Let daarbij op het nummer, als je geluk hebt, kun je een blik uit dezelfde serie kopen en is de kans op kleurverschil nihil.

Ook interessant