Interieur

4 tips om je TV mooi te plaatsen

4 tips om je TV mooi te plaatsen
Iedereen heeft het in de woonkamer, een tv. En soms denk je misschien dat het niet zo'n mooi gezicht is, of dat het wel heel erg nadrukkelijk in je kamer aanwezig is. Eigenlijk schenken we weinig aandacht aan de styling bij een apparaat dat zo'n belangrijke plaats in de woonkamer inneemt. Het is tijd om eens te kijken hoe je een tv een mooi onderdeel van je inrichting kunt maken.

Creëer rust rond je tv

Een tv is een donker vlak, dat natuurlijk altijd in het oog springt. Maar als je daarbij ook nog allerlei kabels hebt die chaotisch overal hangen of liggen, dan werkt dat niet mee voor een rustig beeld. Heb je de tv aan de muur hangen? Zorg dan dat je de kabels in de tv beugel kunt wegwerken. Dat ziet er niet alleen beter uit, je wordt ook onder het tv kijken niet afgeleid. Heb je geen tv beugel, maar staat de tv op een kastje? Zorg dan dat de kabels zoveel mogelijk achter het kastje kunnen vallen.

Integreer je tv in je interieur

Met een tv beugel hang je de tv eenvoudig aan de muur, maar vaak is deze muur licht van kleur. Daardoor blijft de tv dominant in de kamer aanwezig. Om dit te veranderen, kun je de kleur van de muur waar de tv aan de tv beugel hangt, bijvoorbeeld ook in een donkere kleur schilderen. Zo gaat de tv op in de achtergrond en valt het overdag, als de tv uit is, minder op dat hij daar hangt. Daarnaast is het zo dat een donkere achtergrond ook rust geeft onder het kijken. Dubbel voordeel dus.

Kies zorgvuldig de plaatst van je tv

Deze tip bestaat uit twee mogelijkheden. Een tv op een kast is natuurlijk prima, maar een tv aan de muur maakt je inrichting nog moderner en stijlvoller. Met een tv beugel plaats je de tv eenvoudig op iedere gewenste plek. Kies voor een tv beugel met een zwenkarm en je kunt de tv op een plek hangen waar het jou uitkomt. Op het moment dat je de tv aanzet, stel je de tv beugel op de juiste hoogte en hoek in, zodat je perfect beeld hebt. De andere optie is dat je de tv in een meubel plaatst. Dit doe je niet met een tv beugel, maar met een tv lift. In dat geval zie je niets van de tv, behalve als je hem tevoorschijn haalt om tv te gaan kijken.

Maak je tv niet het belangrijkste kunstwerk aan de muur

Het zou jammer zijn als de tv het enige is dat je aan de muur hangt. Want dan weet je zeker dat je blik altijd naar de tv getrokken wordt, ook als die uitstaat. Kies dus voor een paar mooie, grote of kleurrijke schilderijen of foto's aan de muur. Hang deze ook op opvallende plekken, zodat je altijd wat te zien hebt als je in de woonkamer zit. Hierdoor wordt je aandacht niet alleen maar getrokken naar de tv aan de muur, maar geniet je ook van de rest van de woonkamer. Stem de lijst van de schilderijen af op de omlijsting van je tv, bijvoorbeeld zwart of zilver. Zo creëer je ook met een tv aan de muur, een mooie eenheid in je inrichting.