Interieur

Samsung onthult nieuwe Micro LED, Neo QLED en Lifestyle TV's

Samsung onthult nieuwe Micro LED, Neo QLED en Lifestyle TV's
Samsung heeft voor de opening van CES 2022 de nieuwe MICRO LED, Neo QLED en Lifestyle TV’s onthuld. Met verbeteringen in beeld- en geluidskwaliteit, schermen in extra afmetingen, een geüpgradede interface en tal van te customizen accessoires voor hyper-gepersonaliseerde ervaringen.

MICRO LED: het summum in schermtechnologie

Samsungs ultramoderne display, MICRO LED, biedt de best denkbare beeldkwaliteit dankzij 25 miljoen piepkleine LEDs. Die produceren allemaal individueel licht en kleur. Dat zorgt voor een overweldigende kijkervaring. De combinatie van levendige kleuren met ongekende diepte en een verhoogde helderheid en contrast is fenomenaal. Op CES 2022 onthult Samsung de MICRO LED in de afmetingen 110”, 99” en 89.”

Naast hardware-innovaties ondersteunt de nieuwe MICRO LED minimaal 20-bit grijswaarden. Daardoor zie je de kleinste details. Er zijn meer dan 1 miljoen stappen in helderheid- en kleurniveau. Zo geniet je optimaal van de pure HDR-experience. Voeg daaraan toe de 100% expressie van het DCI- en Adobe RGB-kleurengamma en de 99,99% screen-to-body ratio, en het is duidelijk: MICRO LED biedt een revolutionair mooi beeld.

Een greep uit de verbeterde gebruikservaring en te customizen functies op de MICRO LED.

  • Art Mode. Zo maak je van je kamer een kunstgalerie. Selecteer simpelweg je favoriete kunstwerk of digitale foto en toon die als je TV uitstaat. De nieuwe MICRO LED beschikt ook over twee exclusieve stukken van de bekende kunstenaar en ontwerper Refik Anadol.

  • Multi View. Zo kijk je tegelijkertijd naar content uit vier verschillende bronnen. In alle gevallen in onberispelijke 4K-resolutie tot 120fps.

  • Dolby Atmos. Zo geniet je van multidimensionale audio van topkwaliteit. Het geluid komt uit de kanaalspeakers, die niet alleen óp en onderaan je TV zitten, maar ook aan de zijkanten.

Samsung onthult nieuwe Micro LED, Neo QLED en Lifestyle TV's

Neo QLED met Neo Quantum Processor en geluid uit alle hoeken

De 2022-editie van de Neo QLED verzorgt het meest geweldige beeld en geluid. De Neo Quantum Processor is verbeterd en daardoor toont de TV moeiteloos 14-bit HDR beelden. Voor het regelen van zijn verlichting kan de nieuwe Neo QLED terugvallen op 16.384 niveaus, wat een verviervoudiging is van de 4.096 niveaus van zijn voorganger.

De Neo Quantum Processor gebruikt de nieuwe technologie Shape Adaptive Light voor de analyse van lijnen, vormen en oppervlaktes. Met die informatie regelt de processor vervolgens het licht uit de Quantum Mini LEDs. Dat resulteert in verhoogde helderheid en nauwkeurigheid op het scherm. Kortom, uitmuntende beeldkwaliteit waarin HDR-content volledig tot zijn recht komt. Ook aan boord is de Real Depth Enhancer, een multi-intelligent algoritme voor beeldkwaliteit. Deze technologische vooruitgang zorgt voor een groter gevoel van realisme door de visuele creatie van diepte op het scherm.

Verder beschikt de nieuwe Neo QLED over EyeComfort. Afhankelijk van het moment op de dag past het scherm zich automatisch aan. Een ingebouwde lichtsensor registreert de informatie en de TV handelt daarnaar. Zo verlaagt de hoeveelheid uitgezonden licht later op de avond, terwijl de tonen juist warmer worden. Dit zorgt niet alleen voor een meer comfortabele kijkervaring, het komt later ook je slaap ten goede.
Het geluid van Neo QLED krijgt ook een upgrade. Net als in de voorganger zorgt OTS (Object Tracking Sound) ervoor dat het geluid zich door de kamer verplaatst in reactie op wat er op het scherm gebeurt, maar het is net even intenser dankzij 3 Layer OTS Pro. Verder beleef je de Dolby Atmos-ervaring optimaal door de toevoeging van multi-channel speakers die door de hele TV zijn geplaatst. Zo zit je middenin de actie, terwijl het geluid uit alle hoeken naar je toe komt.

Onderscheidende Lifestyle TV’s integreren design en technologie

De Lifestyle TV’s van 2022 combineren design en technologie op een unieke manier en verzorgen zo een unieke en op maat gemaakte ervaring. The Frame, The Sero en The Serif zijn uitgerust met een nieuw Matte Display met een anti-reflecterende laag die tegelijkertijd glinstering en vieze vingers tegengaat. Dat levert de TV’s drie verificaties van UL (Underwriter Laboratories) op: ‘Reflection Glare Free’, ‘Discomfort Glare Free’ en ‘Disability Glare Free’.

  • The Frame. Buiten een museum vind je nergens zo’n realistische kunstervaring als op deze TV. Ontspiegeld en met weinig reflectie, maar ook zie je geen vingers en vegen. Zo komt je favoriete kunstwerk helemaal tot zijn recht. The Frame is beschikbaar in afmetingen van 32” tot 85.”

  • The Serif. De matte finish van de body gaat naadloos over in het Matte Display. Dat doet volledig recht aan het iconische design en verzorgt een premium look & feel. The Serif is beschikbaar in afmetingen van 43” tot 65.”

  • The Sero. Het scherm draait en roteert en past zich aan de content aan, net als je smartphone, maar dan op TV-formaat. Met de nieuwe functie Multi View is het makkelijk multitasken, want zo kijk je tegelijkertijd naar andere content op het bovenste en onderste deel van het scherm. Handig als je online informatie wilt zoeken, terwijl je een film of documentaire volgt.

Samsung onthult nieuwe Micro LED, Neo QLED en Lifestyle TV's

Nieuwe Smart Hub en apps

Samsungs Smart TV line-up van 2022 wordt geleverd met een nieuwe Smart Hub. Het samenstellen en ontdekken van content staat hierin centraal. De Smart Hub begeleidt je naar je favoriete content of helpt je snel en efficiënt bij het vinden van iets nieuws naar je eigen smaak. Je kunt ook naadloos switchen tussen de categorieën Media, Game en Ambient.

  • Watch Together: Je videochat met vrienden en familie, terwijl je je favoriete programma’s, films of series kijkt.

  • Smart Calibration: Met deze functie kun je je instellingen zo finetunen dat je de allerbeste beeldkwaliteit krijgt. Basic mode biedt een snelle en makkelijke manier, want je hebt je schermen al binnen een halve minuut gekalibreerd. Met de Professional mode geniet je in 10 minuten van een onberispelijke beeldkwaliteit.

Helemaal zoals jij het graag hebt

Met tal van accessoires personaliseer je je gebruikservaring op de nieuwe Smart TV’s van Samsung. Zo is er de auto-roterende muurbeugel en standaard. Die draait alle kanten op en dat betekent dat je je TV, net als The Sero, ook verticaal kunt draaien. Kortom, je kunt het scherm als een mobiel gebruiken.

Aansluitend hierop bieden de nieuwe TV’s ook een verticale interface, waaronder voor de Smart Hub. Als je wilt, bekijk je apps als YouTube en TikTok verticaal, en hetzelfde geldt voor functies als Ambient Mode+ en Art Mode. De bediening gaat eenvoudig via een draaiknop op de afstandsbediening.

Zo zijn er meer mogelijkheden om je kijkervaring helemaal op maat te maken, bijvoorbeeld met de uitgebreide bezel-opties van The Frame en de slanke muurbeugels voor alle TV-modellen.

Nieuwste soundbars

Dankzij technologische upgrades verzorgen de soundbars van 2022 een driedimensionale audiobelevenis. Q Symphony verzorgde altijd al een overweldigende geluidservaring door de Neo QLED naadloos te laten samenwerken met je soundbar en dat is er alleen maar beter op geworden. Álle speakers op je TV werken nu synchroon met je soundbar en dat zorgt voor een extra krachtig geluidslandschap.

Wireless Dolby Atmos-connectiviteit verzorgt een draadloze verbinding tussen je Smart TV en soundbar. Dus wél een geweldig geluid, maar geen storende kabels.

Verder is de HW-S800B een ultraslanke soundbar met een diepte van maar 1.6”-inch. Ondanks de compacte vorm is het geluid verbluffend krachtig.

“De functie van het scherm is de laatste jaren sterk veranderd, mede doordat entertainment op een andere manier wordt aangeboden. Met onze nieuwe product line-up spelen we hier op zo’n manier op in, dat iedereen op zijn eigen manier volledig kan genieten van beeld en geluid”, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux. “Of je nu een filmfanaat, tv-kijker, seriefreak, gamer of een kunstliefhebber bent, Samsung heeft precies die oplossing die jou de ultieme gebruikservaring biedt.”