Samsung versnelt Connected Living door integratie SmartThings in tal van apparaten

5 januari 2022 Bron: Samsung
Samsung versnelt Connected Living door integratie SmartThings in tal van apparaten
Samsung SmartThings maakt vandaag op CES 2022 bekend dat de SmartThings Hub-software in 2022 wordt geïntegreerd in geselecteerde Samsung Smart TV’s, Smart Monitors en Family Hub-koelkasten. Deze integratie maakt naadloze connectiviteit en controle mogelijk, waardoor Samsung-producten het besturingscentrum van het moderne huis vormen. Samsung SmartThings is met zijn baanbrekende technologie de drijvende kracht achter connected living en de toekomst van IoT.

Steeds meer mensen zien in hoe verbonden apparaten het dagelijks leven in huis kunnen veraangenamen. Volgens het onderzoek "2021 Connectivity and Mobile Trends Survey1" van Deloitte beschikken Amerikaanse huishoudens gemiddeld over 25 connected devices. Die trend zet ongetwijfeld door, want steeds meer mensen geven bij aankoopbeslissingen de voorkeur aan gebruiksgemak en interoperabiliteit, zo blijkt.

“Door de integratie van SmartThings Hub in Samsung-producten halen we een drempel weg. Zo stroomlijnen we het proces om eenvoudig het connected huis van je dromen samen te stellen”, zegt Mark Benson, Head of Product and Engineering bij Samsung SmartThings.

Miljarden apparaten zijn momenteel al compatibel met SmartThings. Door de aanstaande ondersteuning van de nieuwe universele smart-home standaard Matter worden de mogelijkheden en toepassingen alleen maar groter.

Met de integratie van de SmartThings Hub haal je het maximale uit je Samsung-apparaten. Naast Matter ondersteunt de ingebouwde softwareverbinding met Wi-Fi of Ethernet, wat communicatie tussen een breed scala aan slimme apparaten mogelijk maakt. Aanvullende connectiviteit met Zigbee-apparaten wordt ook mogelijk via een optionele USB-accessoire.

“De missie van SmartThings is altijd geweest om het leven van mensen beter te maken. Daarom hebben we ook extra zwaar ingezet op de verbetering van de SmartThings-technologie. Wat we nu doen is de volgende stap van Samsungs visie uitrollen om alle huizen connected te maken”, zegt Jaeyeon Jung, Vice President van Samsung Electronics en Head of SmartThings. “Met de breedte van het Samsung-portfolio in combinatie met het open, veelzijdige en flexibele SmartThings-platform bevinden we ons in een unieke positie. Zo kunnen we makkelijk voldoen aan de toenemende vraag naar connected home devices die is ontstaan sinds de uitbraak van de pandemie.”

In de loop van 2022 komen SmartThings Hub-uitbreidingen beschikbaar voor bepaalde Samsung-producten. Bezoek www.smartthings.com voor meer informatie over SmartThings.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo