Samsung SmartThings en Google bundelen krachten om slimme huizen te verbeteren

  BE   11 december 2020 Bron: Samsung
Samsung SmartThings en Google bundelen krachten om slimme huizen te verbeteren
Samsung SmartThings, ‘s werelds nummer één op het gebied van slimme woonautomatisering, kondigt een samenwerking aan met Google. Daarmee integreert het bedrijf zijn portfolio van Nest-producten in SmartThings, een van de grootste IoT-ecosystemen. Door de integratie krijgen Google Nest-apparaten, inclusief thermostaten, camera's en deurbellen, voortaan het certificaat "Works With SmartThings" (WWST). Gebruikers kunnen hun slimme huizen daardoor naadloos bedienen via SmartThings.

Voor het eerst zullen SmartThings-gebruikers een Nest-thermostaat kunnen instellen, live camerabeelden van Nest-buitencamera's kunnen bekijken of kunnen horen wie er aan de deur staat met Nest Hello, allemaal via hun slimme apparaten. SmartThings-gebruikers kunnen ook Nest-apparaten in hun huidige WWST-gecertificeerde toestellen integreren om Scenes en geautomatiseerde ervaringen te creëren. De functies worden daarbij met eenvoudige spraakopdrachten of via de SmartThings-app bediend. Binnenkort zal de gebruiker ook rechtstreeks vanaf een Nest-apparaat naar zijn Samsung TV of Family Hub-koelkast kunnen streamen.

De technologie van SmartThings biedt eindeloze mogelijkheden om het dagelijks leven te verbeteren. Met Scenes kun je de verlichting naadloos aanpassen, Automations kan een Nest-thermostaat laten weten wanneer het tijd is om de temperatuur aan te passen of signaleren dat er een raam openstaat. Hij kan de optimale temperatuur instellen voor een slapende baby of voor een huisdier dat alleen thuis is, rekening houdend met details zoals de dikte van zijn vacht. Gebruikers kunnen ook de buiten- en binnenverlichting activeren voordat ze thuiskomen.

"De technologie van SmartThings blijft onze ervaring van smart living voortdurend verbeteren. We zijn blij dat we onze samenwerking met Google verder kunnen versterken door Nest in ons aanbod te integreren. Zo bieden we gebruikers meer manieren om hun huis te beheren en te automatiseren", aldus Ralf Elias, Global Vice President IOT/ Business Development & Partnerships bij Samsung. "We willen graag een universeel systeem ontwikkelen waarin alle slimme huisapparaten kunnen samenwerken."

De samenwerking met Google is een logische verdere stap voor SmartThings in zijn streven naar technologische innovatie en samenwerking met derden om een universele smart home-standaard te creëren. Nog niet zo lang geleden was er ook al de integratie van SmartThings IoT met Mercedes-Benz. Het bedrijf wil vooral de ontwikkeling van slimme technologie vereenvoudigen voor fabrikanten en de consument meer compatibiliteit bieden.

SmartThings is toonaangevend op het gebied van IoT-technologie. Zijn open platform brengt apparaten, ontwikkelaars en services samen om zo een van de grootste geïntegreerde ecosystemen te kunnen aanbieden. Met meer dan 180 gecertificeerde merken en meer dan 63 miljoen actieve gebruikers op het platform faciliteert SmartThings innovaties in connected living voor meerdere gebruiksscenario’s.

De technologie van SmartThings zal vanaf januari 2021 beschikbaar zijn op de producten van Google Nest. Meer informatie over SmartThings is te vinden op www.samsung.com/be/apps/smartthings

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo