Interieur

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl
Samsung brengt de Age of Experience nu ook op Batibouw. Centraal staat mensgerichte innovatie die het leven thuis ingrijpend zal veranderen, meer dan ooit zal connectiviteit zijn opmars doorzetten. Dankzij het open ecosysteem van verbonden toestellen en schermen wordt de organisatie van je leven gemakkelijker en efficiënter. Nog op Batibouw brengt Samsung een nieuwe lijn design-ovens, de Infinite Line, de revolutionaire AirDresser en Air Purifier in Belgische première.

De toekomst is meer dan ooit geconnecteerd

In 2020 staan we aan het begin van de Age of Experience, een tijd waarin mensgerichte innovaties het leven van mensen beter maken en de wereld dichter bij elkaar brengen. Samsung wil hier het voortouw in nemen.

“De manier waarop we leven is volledig veranderd. Bij Samsung kijken we hoe we technologie in onze huizen op een efficiënte wijze kunnen inzetten. Met de hulp van innovatie in artificiële intelligentie, sensortechnologie en data-analyse willen we het huis omvormen tot dynamische, open ecosystemen van verbonden toestellen die aan de noden van onze klanten beantwoorden,”
vertelt Menno Van den Berg, President Samsung Electronics Benelux.


Daarbij ligt ook de focus op het belang van slim bouwen. Men is meer verbonden, wat het leven makkelijker maakt. Met een eenvoudige swipe roept een appartementsbewoner alvast de lift of schakelt een gehaaste werknemer de lichten op afstand uit die hij vergeten was bij het verlaten van zijn woning. Bovendien bespaart men energie en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Dankzij connected living hebben we meer controle over onze apparaten in hun geheel. Waarbij Samsung steeds grootste prioriteit geeft aan de bescherming van data en privacy van consumenten. Zonder expliciete toestemming deelt Samsung nooit data met derden.

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl

Geconnecteerd en efficiënt

Slim bouwen betekent ook connected living. Het is niets nieuws: we staan al jaren voortdurend met elkaar, en andere apparaten, in contact via onze smartphone. Samsung gelooft dat de functie van de smartphone als centraal platform nog sterker wordt in de toekomst door consumenten en apparaten te verbinden in functie van meer comfort.

Vele huishoudapparaten zijn al slim, maar ze komen nog meer tot hun recht als ze met elkaar communiceren via de SmartThings app. Toestellen van meer dan 150 verschillende merken komen samen in de app en vormen het open ecosysteem. Samsung wil consumenten de voordelen van connectiviteit tonen en hoe dit hun leven efficiënter en eenvoudiger kan maken. De SmartThings app heeft in de Benelux meer dan 1,2 miljoen actieve gebruikers.

Alledaagse taken worden een eitje dankzij technologie

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl
Op Batibouw ontdekken consumenten een nieuw gamma producten van Samsung die hun leven in een handomdraai eenvoudiger maken. Zo zien kookliefhebbers hun dromen werkelijkheid worden met de Infinite Line, de ovens die een strak design combineren met innovatie. Dankzij wereldbefaamde designers Relvao en Kellermann, die bekend staan voor hun strakke lijnen en verfrissend design, stapt Samsung af van de traditionele symmetrische ovens door te kiezen voor een minimalistisch design. Met het Dual Cook systeem bereid je twee gerechten zonder geuroverdracht en de Dual Cook Steam staat je toe in éénzelfde toestel simultaan te bakken en te stomen. Met deze ovens wordt koken een nog groter plezier, maar vooral gemak: verbonden met de SmartThings app sturen de ovens je recepten of laten ze weten wanneer je gerecht klaar is terwijl jij geniet van tijd met je gezelschap.

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl
Een satijnen blouse of kasjmieren trui zijn een streling voor het oog, maar een helse karwei om te onderhouden. Met de AirDresser kan je nu je kleding makkelijk thuis opfrissen zonder angst te hebben je delicate stoffen te beschadigen. Met het Jet Air-systeem, Air Hangers en de Jet Steam-functie dringen lucht- en stoomstralen kleding diep doch voorzichtig door voor een opfrisbeurt. De warmtepomp droogt de kleding op lage temperaturen, de geurfilter verwijdert onaangename geurtjes en de stoffilter laat zelfs de kleinste stofdeeltjes verdwijnen. Dankzij het moderne design past de AirDresser met Crystal Mirror spiegeldeur in elk modern interieur.

Op Batibouw 2020 toont Samsung de voordelen van een geconnecteerde levensstijl
We spenderen steeds meer tijd binnen, waardoor onze nood aan frisse lucht binnenshuis stijgt. Met de Air Purifier geniet je de hele dag door van gefilterde lucht. De Cube AX9500 is ’s werelds eerste luchtzuiveringsinstallatie met WindFreeTM-systeem, die bovendien geluidsloos is. De lucht wordt in drie fases gefilterd. Eerst ontrekt de wasbare filter stofdelen zoals pollen aan de lucht. Vervolgens verwijdert de luchtreiniger met een Activated Carbon Deodorization Filter potentieel schadelijke stoffen. Ten slotte haalt de Cube AX9500 99,97% van de meest miniscule stofdeeltjes uit je huis. De kubusvormige luchtreiniger maakt het dankzij zijn modulair design mogelijk twee of meer eenheden te koppelen. Zo kan je meerdere kamers tegelijkertijd verfrissen of een boost geven in een specifieke ruimte.

Ontdek connected living, de nieuwe producten en nog veel meer bij de Samsung stand op Batibouw van 29 februari tot en met 8 maart.

Ook interessant