Smart Home-technologie bij wasmachines

26 oktober 2020 Bron: Bouw & Wonen
Smart Home-technologie bij wasmachines
Apparaten worden steeds duurzamer en zorgen er tevens voor dat ons leven aangenamer wordt. De ontwikkeling voor slimme digitale oplossingen in huis zit in een stroomversnelling. Smart Home Technologie en wasmachines is hier een perfect voorbeeld van.Wassen wordt met deze slimme technologie zoveel leuker! We vroegen elektronicaketen BCC om meer informatie en een paar handige toepassingen.

Hoe wordt Smart Technologie toegepast in wasmachines?

Een wasmachine met Smart Technologie is een wasmachine die met behulp van wifi op afstand bediend kan worden met je smartphone of tablet. Dit is bijzonder handig, bijvoorbeeld wanneer de wasmachine helemaal op zolder staat (lees hier meer over domotica). Je stelt met je telefoon het programma wat gedraaid moet worden in, je kiest de tijd waarop de wasmachine moet starten en krijgt een melding wanneer het wasprogramma klaar is. Een wasmachine met Smart Technology is een duurzame oplossing. Je kunt namelijk bij de meeste wasmachines in de app invoeren hoeveel kleding je in de machine stopt. Op basis daarvan zal de app aangeven welke instelling er gebruikt moet worden. Zo wordt er nooit langer dan noodzakelijk gewassen met een lager stroom- en waterverbruik als gevolg. Op de website van de BCC kun je makkelijk alle wasmachines filteren op Smart toepassingen.

AEG en Smart Technologie

Steeds meer wasmachinefabrikanten ontdekken de voordelen van de toepassing van slimme technologie in hun apparaten. Ook AEG heeft ontdekt dan mensen graag gebruik maken van slimme foefjes om 'vervelende' huishoudelijke klussen zoals het doen van de was, makkelijker te maken. Wasmachines van AEG die uitgerust zijn met deze slimme technologie bedien je met de MyAEG app. Een van de modellen die hiervan gebruik maakt, is de AEG ProSteam AutoDose wasmachine L7FENQ96.

Samsung QuickDrive en Q-rator-app

Samsung maakt gebruik van interessante technologieën. De AddWash was al heel aantrekkelijk, waarbij je ook nog die vergeten sokken kunt toevoegen als het programma al gestart is. Op het gebied van slimme technologie staat Samsung vooraan om dit toe te passen op hun nieuwe modellen wasmachines. Samsung QuickDrive heeft niet alleen de eerder genoemde AddWash functie, maar het apparaat kan ook bediend worden met een app. Bij deze slimme wasmachines van Samsung maak je gebruik van de Q-rator-app. De app geeft je advies over welk programma het beste past bij de was die je gaat wassen, stelt het gewenste wasprogramma in en geeft je een seintje wanneer de was klaar is. Met behulp van de Auto Optimal Wash functie bepaalt de machine zelf hoeveel water en wasmiddel er nodig is.

LG Tag On

LG heeft verschillende modellen wasmachines in het aanbod voor je klaar staan. Wil je een slimme wasmachine, dan kies je voor de LG machines die beschikken over de Tag On functionaliteit. De stille wasmachines functioneren prima, maar net als bij ieder elektrisch apparaat, kan er zomaar een storing ontstaan. Het is dan aan jou om te ontdekken wat er aan de hand is. LG maakt met de Smart Diagnosis technologie het makkelijk voor je. Je koppelt je telefoon of tablet aan de wasmachine en je krijgt direct door wat er met de machine aan de hand is en wat je er tegen kunt doen. Tevens kun je met de Tag On functionaliteit eenvoudig nieuwe wasprogramma's downloaden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo