Domotica

AI-aangedreven robotstofzuiger en was-droogcombinatie automatiseren huishouden

AI-aangedreven robotstofzuiger en was-droogcombinatie automatiseren huishouden
Op CES 2021 lanceert Samsung onder andere innovatieve huishoudelijke apparaten die helpen bij het verder automatiseren van dagelijkse taken. De nieuwe JetBot 90 AI+ robotstofzuiger heeft slimme technologieën aan boord om zijn reinigingsroute te optimaliseren en houdt daarbij rekening met zijn omgeving. Terwijl Samsungs nieuwe Smart Dial wasmachines en -drogers artificiële intelligentie gebruiken om gebruikersvoorkeuren te leren en optimale was- en droogcycli aan te bevelen.

"Met nieuwe innovaties willen we huishoudelijke taken makkelijker maken, op een manier die nog niet eerder was bedacht", zegt Maxime Parein, hoofd productmarketing huishoudelijke apparaten van Samsung België. "Met automatisch schoongemaakte vloeren en door te leren van jouw wasvoorkeuren, verwijderen deze nieuwe huishoudelijke apparaten acties van je takenlijst, zodat jij tijd overhoudt voor leuke dingen."

’s Werelds eerste slimme robotstofzuiger JetBot 90 AI+

De JetBot 90 AI+ is 's werelds eerste slimme robotstofzuiger en wordt aangedreven door Intel® AI. De combinatie van sensoren en objectherkenningstechnologie met AI navigeren de JetBot 90 AI+ moeiteloos door je huis en maken de vloeren binnen mum van tijd blinkend schoon. Een LiDAR-sensor, vergelijkbaar met de sensor in zelfrijdende auto's, detecteert afstanden en plant de meest nauwkeurige route in. Een 3D-sensor herkent objecten, zoals speelgoed en de poot van een stoel, en de vorm van een kamer om overal langs te manoeuvreren. De JetBot 90 AI+ gebruikt deze informatie vervolgens om rondom obstakels schoon te maken, terwijl hij op veilige afstand van kwetsbare objecten blijft. En ook onder de zetel wordt gezogen, want de stofzuiger laat zichzelf indien nodig zakken.

Terwijl de vloer gereinigd wordt, maximaliseert de geavanceerde digitale invertermotor van de JetBot 90 AI+ de 30 W zuigkracht van het Jet Cyclone-systeem om stof uit de lucht en vuil van de vloer op te vangen. De zelfreinigende borstel, met fijne vezels gemaakt van zacht geweven textiel, neemt stof op van harde vloeren en reikt ook in eventuele spleten.

Als de schoonmaak erop zit, rijdt de JetBot 90 AI+ automatisch terug naar het Clean Station™. Daar leegt de stofzuiger zichzelf en wordt het vuil en stof verzameld in een zak die je maar eens in de twee tot drie maanden hoeft te vervangen. En als je via de Samsung SmartThings-app op je smartphone verbinding maakt, bedien je de JetBot 90 AI+ vanaf elke locatie. Je plant stofzuigbeurten in, stelt ‘no-go zones’ in op basis van een kaart van je huis of maakt zelfs verbinding met de camera om je huis en huisdieren in de gaten te houden terwijl je weg bent.

De JetBot 90 AI+ is beschikbaar vanaf de eerste helft van 2021 voor een verkoopadviesprijs van € 1.499,-.

Gestroomlijnde wasbeurten met AI-aangedreven was-droogcombinatie

De AI-innovaties van Samsung maken huishoudelijke taken steeds makkelijker. De nieuwe wasmachines en drogers met Smart Dial voorlader maken wassen intuïtiever en minder stressvol. Smart Dial leert van je favoriete wasprogramma’s en instellingen en stelt deze als eerste voor via het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. De krachtige OptimalWash-functie detecteert het gewicht van je wasgoed en gebruikt een gepatenteerde Turbidity Sensor om de ideale hoeveelheid water en wasmiddel te bepalen. Ook wordt zo vastgesteld hoe lang de kleding gewassen moet worden voor een optimaal schoon resultaat.

Het gebruik van een was-droogcombinatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de AutoCycle-link-functie bedien je zowel de wasmachine als de droger via het centrale bedieningspaneel op de wasmachine. En met de SmartThings-app op je smartphone kun je het wasprogramma op afstand starten of stoppen en alvast nieuwe wasbeurten inplannen.

De nieuwe reeks wasmachines en drogers zijn vanaf nu beschikbaar.

Ook interessant