Onze praktische gids: Smartphone en TV: hoe ze met elkaar te verbinden?

14 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Onze praktische gids: Smartphone en TV: hoe ze met elkaar te verbinden?
Gelukkig voor ons zijn er eenvoudige en doeltreffende manieren om inhoud van uw telefoon op uw tv-toestel te projecteren, of het nu draadloos is of niet, en ongeacht het besturingssysteem, iOS of Android, dit is een kleine samenvatting.

Er zijn verschillende manieren om uw mobiele telefoon op uw TV aan te sluiten, zowel met kabel als draadloos. De laatste aflevering van je favoriete serie bekijken op de Apple TV samen met uw familie, oude vakantiefoto's en video's bekijken met vrienden, een recept op YouTube te bekijken of zelfs om live online casino games te spelen op een groot scherm ...Voor sommige taken kan het scherm van onze smartphone bijzonder klein lijken.

Verbinding maken met AirPlay

Hoort u bij het Apple-team? Zo ja, dan bent u bekend met Airplay, dit is een manier om een verbinding tot stand brengen met Apple toestellen via het netwerk. Met dit apparaat kunt u onmiddellijk het beeld van uw iPhone naar uw TV-scherm sturen en hier is hoe u dit moet doen:

 1. Verbind uw smartphone met uw Wi-Fi-netwerk
 2. Selecteer de video die u op uw scherm wilt zien.
 3. Klik op het AirPlay-pictogram in de vorm van een TV-scherm.
  Mogelijk moet u op het rechthoekige wifi-pictogram of het pictogram voor delen klikken om toegang te krijgen tot AirPlay. Dit hangt af van de interface die u gebruikt.

Verbinding maken met Chromecast

De Chromecast is een mediagateway die wordt geleverd in de vorm van een klein kastje of een dongle. Hiermee kunt u web inhoud bekijken vanaf uw smartphone en weergeven op een tv-scherm. Het gebruik ervan is heel eenvoudig:

 1. Sluit uw box aan op de HDMI-poort van uw TV.
 2. Verbind de Chromecast met uw box via Wi-Fi.
 3. Zodra deze twee stappen zijn voltooid, kunt u het scherm van uw smartphone dupliceren op uw tv-scherm. Het is dan perfect mogelijk om inhoud te streamen terwijl u uw smartphone blijft gebruiken.

Deze eenvoudige en doeltreffende oplossing is verkrijgbaar in verschillende versies. De derde generatie Chromecast is verkrijgbaar voor minder dan 40. Met het ultramodel daarentegen kunt u inhoud in 4K streamen; dit model kost ongeveer 80 euro. Deze media gateway is compatibel met Android en IOS, alsook met de Google Chrome browser op iPhone en Windows.

Uw smartphone aansluiten met een HDMI-kabel

De HDMI-kabel is een eenvoudige oplossing, maar tegenwoordig zijn deze slots al gedeeltelijk gebruikt op uw TV-toestel. Dit kan met een box zijn, met een multimedia harde schijf of met de spelconsole die aangesloten is. Hiermee kan u HD-inhoud verzenden zonder kwaliteitsverlies.

Er bestaan verschillende maten HDMI-stekkers, zij maken de verbinding mogelijk van verschillende multimedia-objecten zoals smartphones. We vinden de zogenaamde "Micro HDMI" uitgangen alleen op bepaalde Android-modellen en in dat geval kunt u uw telefoon aansluiten om het beeld naar uw televisie te sturen. Selecteer vervolgens de corresponderende HDMI-ingang met uw afstandsbediening.

Als uw smartphone geen HDMI-aansluiting heeft zoals de modellen van Apple, dan kunt u een USB C naar HMDI-adapter aanschaffen. Deze kan worden gebruikt om uw smartphone aan te sluiten op uw kabel.

Er zijn momenteel genoeg oplossingen om inhoud van uw smartphone op uw tv-scherm te bekijken. Met toekomstige innovaties zullen andere technieken volgen. Daarom houden we u graag voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Onze praktische gids: Smartphone en TV: hoe ze met elkaar te verbinden?

Lees ook:


 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Easykit
 • bouwinfo