Tv en internet tijdens verbouwingen

26 april 2019 Bron: Bouw & Wonen
Tv en internet tijdens verbouwingen
Tijdens een verbouwing aan je huis is het dagelijkse leven even behelpen. Misschien kun je tijdelijk niet van de keuken gebruik maken, of is de woonkamer even niet toegankelijk. Het dient natuurlijk allemaal het hogere doel van het verbeteren van je huis, maar een aantal zaken zijn wel noodzakelijk om het leven thuis ook tijdens deze periode aangenaam te houden. Daar hoort natuurlijk een werkende WC bij, maar niet in de laatste plaats ook werkend TV en internet. Daarom geven we een paar tips over waar je rekening mee kunt houden wat betreft je tv en internet tijdens verbouwingen.

Je huidige tv internet abonnement heroverwegen

Een verbouwing van je huis is een goed moment om te overwegen of je nog blij bent met je huidige tv internet abonnement. Misschien vind je wel dat de lasten te hoog zijn en maak je niet volledig gebruik van de mogelijkheden die je abonnement biedt. Dan is het tijd om je opties te vergelijken om tot een tv internet abonnement te komen dat past bij jouw wensen. Dat kan natuurlijk ook juist een ruimer abonnement zijn. Misschien ben je juist aan het verbouwen om bedrijfsruimte te creëren, of ben je en gamekamer aan het bouwen. Misschien werk je aan een mancave waar je heel veel live sport wilt gaan kijken waar je een ruimer tv aanbod bij nodig hebt. Gebruik dit moment dan om jezelf te trakteren op het beste zenderpakket en de snelste internetverbinding.

Probeer niks te beschadigen

Let erop dat je tijdens het verbouwen geen kabels beschadigt. Dat is snel gebeurd wanneer je gaat hakken, zagen en boren maar wellicht minder snel opgespoord. Het zou toch erg vervelend zijn wanneer je, als je thuisleven toch al een beetje overhoop ligt door de verbouwing, opeens je televisie of internet niet meer werkt. Niet alleen moet je een nieuwe kabel aanschaffen als het je overkomt, als het een kabel betreft die doorgetrokken is naar een andere ruimte kan het ook nog eens een hoop werk zijn om die verbinding weer te herstellen.

Tv en internet tijdens verbouwingen

Televisie kijken via je internetverbinding

Heb je toch je televisiekabel beschadigd, of nog niet de mogelijkheid om je signaal in een andere ruimte te ontvangen? Niet getreurd. Met een goede internetverbinding kan televisie kijken nog steeds mogelijk zijn. Veel providers van tv en internet hebben immers een app waarmee je ook live televisie kunt kijken als je een abonnement hebt. Heb je een Smart TV, dan kun je deze app daar gewoon op installeren en televisie kijken. Heb je nog een ‘gewone’ televisie, dan is er een kleine investering voor nodig. Ervan uitgaande dat je een HDMI-ingang over hebt op je toestel, kun je met bijvoorbeeld de Google Chromecast (kost een paar tientjes) televisiezenders uit de app van je televisieprovider op het scherm van je televisietoestel laten weergeven. Zo wordt je smartphone of je tablet je afstandsbediening en kijk je televisie via je internetverbinding.

Dé kans om kabels door te trekken

Hoe is het gesteld met de internetontvangst op alle plekken van je huis en tuin? Laat dit te wensen over, gebruik dan je verbouwing om ook dat probleem op te lossen. Het is er immers het juiste moment, want je hebt het huis toch al op de schop. Het is algemeen bekend dat een bekabelde internetverbinding stabieler is dan een draadloze internetverbinding. Misschien heb je ergens in het huis, ver weg van je router, een PC of Smart TV staan die je eigenlijk ook wel met een kabel op het internet zou willen aansluiten. Dit is het moment om je kabels door te trekken naar meer plekken in je huis om voor al je apparaten een goede, stabiele verbinding te regelen. Misschien wil je juist je draadloze internet verbeteren. Dat kun je doen door wifi extenders of repeaters aan te schaffen, die het signaal verlengen. Maar je kunt ook meerdere access points creëren. Dat zijn als het ware extra routers die, mits ingesteld met dezelfde netwerknaam en hetzelfde wachtwoord, op meerdere plaatsen in huis als bron voor wifi dienen. Je apparaten kunnen naadloos van het ene signaal op het andere overschakelen. Kies je voor deze optie, dan trek je ook kabels door om deze access points van een stabiele internetverbinding te voorzien. Iets soortgelijks kun je natuurlijk ook voor je televisiesignaal doen. Wil je televisie in die mancave, of op je slaapkamer of die van de kinderen, dan is dit het moment kabels door te trekken naar andere ruimtes.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo