Verbouwen

Goedkoper verbouwen dankzij het internet, kan dat?

Goedkoper verbouwen dankzij het internet, kan dat?
Het gezegde luidt dat Belgen, en vooral dan Vlamingen, geboren zijn met een baksteen in de maag. Dit betekent concreet dat Belgen als grote droom hebben om op een dag in hun leven hun eigen vastgoed te bouwen. Maar voor heel veel mensen zijn de huidige vastgoedprijzen veel te hoog waardoor ze naar andere manieren moeten zoeken om hun droom alsnog te kunnen verwezenlijken. Door bijvoorbeeld te verbouwen kun je toch nog jouw eigen ding doen, weliswaar in een bestaand huis of appartement.

Verbouwen blijft populair

Uit verschillende studies blijkt dat verbouwen nog steeds erg populair is. Zo zou ongeveer 53% van alle Belgen renovatiewerken uitvoeren/uitgevoerd hebben, nadat ze een woning aangekocht hebben. Ook blijkt dat ze bij het uitvoeren van die verbouwingen graag zelf de handen uit de mouwen steken, maar dat veel mensen er ook voor kiezen om de grotere werken te laten uitvoeren door professionele mensen met kennis van zaken.

Is verbouwen goedkoper?

Heel veel mensen kiezen er dus voor om een bestaande woning te verbouwen om enerzijds de hoge vastgoedprijzen te vermijden en om anderzijds toch nog hun eigen ding te kunnen doen in een bestaande woning. Maar toch hoor je van heel veel mensen die verbouwingen uitgevoerd hebben of verbouwingen aan het uitvoeren zijn, dat hun vooropgesteld budget eigenlijk onhaalbaar blijkt te zijn en dat de kosten hoger oplopen dan eerst voorzien was.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je tijdens het verbouwen toch nog binnen jouw budget kunt blijven zodat je na de uitgevoerde werken met een tevreden gevoel kunt terugblikken op zowel het eindresultaat als op het financiële plaatje dat klopt als een bus? Wij verzamelden twee minder gekende methodes.

Maak gebruik van een zoekmachine voor online kortingen

Er zijn intussen heel wat webshops waar je zaken zoals bouwmateriaal online kunt kopen. En wie vergelijkt, kan altijd extra besparen. Zo bestaat er een online zoekmachine voor kortingscodes van Belgische makelij, TagCity genaamd. De technologie van deze startup uit Kortrijk scant het internet, op zoek naar kortingscodes die gebruikers kunnen ingeven bij hun favoriete webshops. Voor bouwmaterialen houden ze de kortingen bij van oa. Afwerkingshop.be, Douche-Concurrent en Keukenkranen.be. Daarnaast vinden hun bezoekers ook de beste kortingen binnen de categorieën interieur en design, tuinmeubilair, verf en onderhoudsmaterialen.

Activeer je digitale klantenkaart

Geen zin om te zoeken naar de beste prijs? Dan kan je er ook voor kiezen om een beroep te doen op een digitale klantenkaart. Zo zorgt FamilyCard.be ervoor dat je altijd een deel van je aankoopbedrag terugbetaald krijgt. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een gratis account aanmaken en vervolgens deze kaart activeren voor elke online aankoop bij een deelnemende webshop. Het opgespaarde bedrag kun je dan na verloop van tijd opvragen in de vorm van cash geld. Ook hier zijn tal van webshops te vinden voor de klussers en interieurliefhebbers onder ons, zowel uit België als Nederland.

Ook interessant