Interieur

Zo creëer je een warm interieur

Zo creëer je een warm interieur
In de winter zitten we veel binnen door het gure weer buiten. Dan willen we het in de woonkamer extra gezellig maken. Niet iedereen kan genieten van een lekker warm haardvuur, maar dat betekent niet dat jij je interieur niet warm kan inrichten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het warmste en gezelligste interieur dat je je maar kan inbeelden!

Natuurlijke materialen

De materiaalkeuze van de meubels en de vloeren in je huis zijn uiterst belangrijk. Wil je een warm interieur, kies dan voor natuurlijke materialen. Laminaatvloeren bijvoorbeeld hebben dezelfde warme houtlook als parket, maar zijn wel iets budgetvriendelijker. Deze vloer voelt vanzelf als warm aan én is goed te combineren met vloerverwarming. Wil je graag een onderhoudsvriendelijke vloer die makkelijk afwasbaar is en waterbestendig, maar ook warm aanvoelt? Dan is een vinylvloer met houtlook dé vloer van je dromen.

Heb je de vloer gekozen, dan moet je nog even goed nadenken over het materiaal van de meubels. Een gouden tip: ga voor hout! Je kan de Scandinavisch tour opgaan door voor een lichte houtsoort, ook wel blond hout genoemd, te kiezen. Esdoornhout is hier een goed voorbeeld van. Mag het wat ‘volwassener’ aanvoelen? Kies dan voor een zwaardere houtsoort zoals eik.

Neutrale kleuren

Nu de meubels en de vloeren gekozen zijn, kan je nadenken over het kleur dat op de muren zal komen. Je hebt wellicht de neiging om je muren wit te verven, maar dat zorgt al snel voor een koele sfeer. Kies eerder voor neutrale kleuren zoals aardetinten. Mag het nog warmer? Kies dan voor terracotta of een warmgele kleur. Vind je dat iets te veel van het goede? Verwerkt deze bijzonder warme kleuren dan in de accessoires, bijvoorbeeld in de kussens op de bank.

Zachte stoffen

Nu we het toch over de bank en kussens hebben: gebruikt zachte stoffen in de woonkamer. Denk maar aan een schapenvelletje op je fauteuil of een heerlijk zachte mat onder de bank en salontafel. Tegenwoordig bestaan er ook zetels of stoelen in teddystof. Deze zitten niet alleen heerlijk zacht, het is ook lekker warm op een koude winteravond. De gordijnen koop je in linnen, dat geeft een instant natuurlijk en warm gevoel.

Sfeerverlichting

Afsluiten doen we met zachte en warme sfeerlichtjes, die zijn namelijk onmisbaar in een warm interieur. Je wil geen ongezellig TL-lamp, maar dimbare verlichting die je iets feller kan zetten als je een boek wil lezen in de leeshoek en opnieuw kan verzachten terwijl je naar tv kijkt.

Ook interessant