Decoratie

Breng sfeer in en rondom het huis met een lattenwand

Breng sfeer in en rondom het huis met een lattenwand
Foto: © Aydo Deco
Ben je op zoek naar nieuwe manieren om meer sfeer te creëren in en rondom jouw woning? Hoewel je in eerste instantie aan decoratie en planten denkt, zijn er nog veel meer mogelijkheden om de gewenste uitstraling te krijgen. Je kan hierbij onder andere denken aan een lattenwand. Het is een wand die je eenvoudig op iedere gewenste plek kan plaatsen. En het mooie is: je kan het ook nog eens zelf monteren! Als echte doe-het-zelver is dit dus een manier om jouw woning van een geheel nieuwe sfeer te voorzien.

Voor ieder interieur geschikt

Een lattenwand kan in ieder interieur. De latten passen zich moeiteloos aan elke stijl aan. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt, deze wand komt te allen tijde van pas. Dit komt mede door de strakke lijnen, die een eigentijds tintje toevoegen aan de ruimte. De houten elementen creëren een warm en huiselijk gevoel. Daarbij zorgt het voor meer groen in de woning. Je kan het gewoon combineren met planten en bloemen! Je kan de latten bijvoorbeeld gebruiken als ondersteuning voor klimplanten of hangt plantenbakken op de verschillende niveaus. Zo heb je toch meer groen in huis.

Functioneel voor jouw gehele leefruimte

De lattenwand is heel functioneel en ruimtebesparend. Je wilt het maximale uit jouw leefruimte halen. Je kan de wanden daarom voor een groot aantal doelen instellen. Denk aan een scheidingswand in een open ruimte. Zo creëer je verschillende zones, zonder dat er licht en ruimte verloren gaat. Hang er planken aan op verschillende hoogtes om boeken, planten of decoratieve items tentoon te stellen. Het is als het hebben van een kunstwerk dat ook nog eens dienstdoet als opslagruimte. Voordat je het weet, is jouw ruimte ingedeeld op een manier waarop je er weer van kan genieten.

Meer privacy in huis

Daarnaast breng je meer privacy in en rondom de woning, zonder dat je hiervoor een volledige afsluiting moet regelen. Als je wat meer afzondering wilt voor bijvoorbeeld een thuiskantoor of een gezellige hoek wilt creëren in de tuin, zorgt deze wand dat er een scheiding komt en je de privacy ook daadwerkelijk hebt. De wand zorgt dan voor een ontspannen sfeer en jouw droominterieur van Aydo Deco. Je kan je weer volledig concentreren op jouw werkzaamheden of dat ene spannende boek dat je aan het lezen bent. Nog meer privacy nodig? Dan kan je de wand combineren met een mooi gordijn. Zo creëer je een oase van rust.

Aanpasbaar en eenvoudig te installeren

Waar je het pas echt voor doet, is dat je de lattenwand eenvoudig kan installeren en aanpassen aan de woning. Je hebt er geen ingewikkelde gereedschappen voor nodig. In plaats daarvan volg je de beschrijving, waarna je de latten monteert. Ook kan je ze eenvoudig aanpassen aan de specifieke behoeften van de ruimte. Mocht je dus toch weer iets anders willen creëren, dan kan je de latten eenvoudig verschuiven en weer een sfeer aanbrengen in de ruimte.