Decoratie

Deze kleine aanpassingen zorgen voor meer sfeer in huis

Deze kleine aanpassingen zorgen voor meer sfeer in huis
Ben je op zoek naar meer sfeer in huis, maar wil je niet meteen een grote verbouwing starten? Dat is gelukkig heel goed mogelijk! Je kunt namelijk genoeg kleine aanpassingen aan de woning doen om voor meer gezelligheid te zorgen. In dit artikelen delen we tips en tricks.

Gordijnen

Vaak denken we maar nauwelijks na over de keuze voor gordijnen in huis. Toch is het ene gordijn het andere niet, als het aankomt op sfeer. Kies het liefst voor stoffen gordijnen als je een gezellige uitstraling wilt. Zo staan vouwgordijnen fraai, want deze gordijnen voegen veel warmte toe aan de kamer. Kies gordijnen in je favoriete kleur, of dat nu een lichte of een donkere kleur is. Het draagt er natuurlijk wel aan bij als je voor een warme kleur kiest, zoals kastanjebruin, donkeroranje of olijfgroen. Let verder op de mate van lichtdoorlatendheid. Wil je dat de gordijnen helemaal verduisterend zijn of dat deze juist nog wat licht doorlaten? Het ligt er ook maar net aan in welke kamer je de gordijnen gaat ophangen.

Vloerkleed

Een vloerkleed in huis zorgt altijd voor meer sfeer. Je kunt het kleed op verschillende plekken kwijt. Onder de eettafel bijvoorbeeld, of juist bij de bank. Buiten de woonkamer is een vloerkleed een fraaie toevoeging aan de slaapkamer. Heerlijk warm aan de voeten, dat is zo’n kleed ook nog eens. Speel met verschillende looks. Een laagpolig kleed ziet er immers weer heel anders uit dan een hoogpolig kleed. Wat vind je mooi qua vorm: vierkant, rechthoekig of rond? En hoe zit het qua kleur of print: ga je voor opvallend of minimalistisch? De keuze is aan jou.

Kussentjes en plaid

We blijven nog even hangen in het thema van stoffen decoratie. Kleed de bank aan, want hier is gezelligheid altijd welkom. Sierkussens kun je hier goed kwijt: dit zit ook nog eens extra lekker. Ga voor kussentjes in verschillende groottes en vormen. Denk aan een vierkant en een rond kussentje. Wissel ook af qua kleur, door een geel en een blauw kussen te combineren. Om maar een idee te noemen. Net zo mooi: een groen en een roze kussen bij elkaar. Ook een plaid past hier goed bij, waar je heerlijk onder kunt kruipen als je op de bank hangt. Gun jezelf dat stukje comfort.

Kamerplanten

Kamerplanten ademen sfeer! Plaats daarom lekker veel planten in je interieur. Daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben, want er zijn een heleboel planten te vinden die makkelijk te verzorgen zijn. Denk aan een cactus of vetplant, die maar af en toe water nodig heeft. Ook een ZZ-plant of yucca vraagt maar weinig aandacht. Kies er ook meteen leuke plantenpotten bij, voor extra sfeer. Waar je planten kwijt kunt? Op een heleboel plekken eigenlijk. Van de vensterbank tot de meubels, of gewoon op de grond. Planten om je heen maken je gelukkig – en maken je interieur veel levendiger.

Muurdecoratie

Decoratie is altijd welkom in het interieur. Maar het kan soms lastig zijn om er een plekje vrij voor te maken: grote kans dat je interieur al best vol is. Gelukkig is er een perfecte oplossing, namelijk muurdecoratie! De muren zijn vaak nog vrij kaal in een woning. Hier heb je dus genoeg plek voor leuks. Hang schilderijen of posters op. Of denk zelfs aan een hele collage van foto’s of kunst. Boven de bank of de eettafel: kies een goede plek uit. Voor een nog speelsere styling hang je wandplanken op, waar je vervolgens weer accessoires op kwijt kunt. Plantjes, lijstjes, beeldjes en meer – zet verschillende items op de wandplanken. Dit mag best een beetje door elkaar staan. Je kunt ook per seizoen wisselen met de decoratie in huis, om steeds weer tegen iets nieuws aan te kijken.

We hopen dat we je hebben geïnspireerd om met kleine aanpassingen voor meer sfeer te zorgen in je interieur. Van nieuwe gordijnen tot decoratie aan de muur: waar ga jij mee beginnen?